Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 3. april 2005 kl 20.10 Ved Kongens bord

"Flyter som en kork"

Tove Steen (Anneke von der Lippe) er blitt Høyres nye
Tove Steen (Anneke von der Lippe) er blitt Høyres nye "vidunderbarn". (Foto: Helge Semb, NRK)
Motgangen synes å bli snudd til medgang for den hardt prøvede helseminister Steen. I alle fall på det profesjonelle plan. Selv hvor hard medfart hun har fått så lander hun på begge beina. Redaktøren i Aftenposten sier hun "flyter som en kork".

Nå begynner folk å snakke om at Tove Steen kanskje burde få en plass på Stortinget. Til og med partiformann Einar Tangen lufter dette for Derek Thomassen, mannen som i utgangspunktet var lovet posten som helseminister.

På Aftenpostens popularitetsbarometer får Steen 5 poeng og Helsedepartementets kritiske infosjef møter henne med et "Nu går alt så meget bedre" da hun kommer inn døra på kontoret.

Farlig balansegang
Da kulturministeren brått går av og nekter å søke gjenvalg for en ny periode, åpnes det opp en stortingsplass. Tangen vil vite om Tove Steen ønsker å stille. Selv spør hun Derek Thomassen om hvordan han takler forholdet til familien. Han svarer tørt at hans tredje samboer flyttet ut for fire måneder siden. Dette kommer ikke som noen overraskelse da Toves egen familie er i ferd med å fullstendig rakne i sømmene.

Avsløres?
Tove og Harald Dahl har nå innledet et forhold. Og de er ikke så forsiktige som de nok burde være. Det er kun et spørsmål om tid før noen får bekreftet hva som foregår.

Tove, Arvid, Sigrid og Martin drar på ferie til Rosendal for å slappe av. I alle fall er intensjonen det. Men ganske raskt innhenter politikken Tove og forstyrrer idyllen. Arvid søker trøst og støtte hos kompisen, Jørgen Gran.

Om serien
Helseøkonom Tove Steen (Anneke von der Lippe) blir kastet inn i rollen som statsråd på et øyeblikks varsel, og finner snart ut at helse er et spørsmål om liv og død i mer enn én forstand.

I seks spennende timelange episoder av "Ved Kongens bord" får vi følge hennes kamp for å finne fotfeste i en ny virkelighet, å vinne frem med sine hjertesaker og samtidig bevare et familieliv. Serien har et omfattende persongalleri, med en perlerad av Norges fremste skuespillere i rollene.

"Ved Kongens bord" bygger på omfattende research, med kontakter i departement, regjeringskontorer og avismiljø. En av konsulentene har vært tidligere stabssjef ved statsministerens kontor, Jonas Gahr Støre.

Leidulv Risan ("Blodsbånd", "Fire høytider") har skrevet manus sammen med ektefellen Nina Sandås, og står også for regien. Forfatterne Roy Jacobsen og Arne Berggren har medvirket i dialog- og manusarbeidet.

Dramaserie i 6 episoder à 58 minutter
Produksjon: NRK Drama
Regi: Leidulv Risan
Manus: Leidulv Risan og Nina Sandås
Foto: Helge Semb
Prosjektleder: Tore Bergstrøm
I rollene: Anneke von der Lippe, Dennis Storhøi, Sven Nordin, Kim Haugen, Nils Ole Oftebro, Lasse Kolsrud, Lasse Lindtner m.fl.
Pressekontakter:
Helene Amlie, 23 04 77 51/95 10 02 99
Sidsel Aarsnes Linden ,tlf 23 04 98 41/90 95 53 64

Hvem er hvem i Ved Kongens bord:
Komplett rolleliste: Komplett rolleliste
LENKER
  • Komplett rolleliste