Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 5. desember 2001 kl 22.45 Sopranos

I krig og kjærlighet

Christopher gjør alt han kan for å blidgjøre kjæresten Adriana som ikke er spesielt glad for hans hollywoodske sidesprang.
Christopher gjør alt han kan for å blidgjøre kjæresten Adriana som ikke er spesielt glad for hans hollywoodske sidesprang.
I Soprano-familien vet de å spille på hele registeret av virkemidler for å få det som de vil. Tonys kone Carmela bruker sine kokekunster og overtalelsesevner for å skaffe datteren Meadow plass på det beste universitetet. Christopher, Tonys nevø, satser på at diamanter skal blidgjøre kjæresten Adriana.

I forrige episode ble Christopher forført av Hollywoods glamour og av Amy, en av filmbyens mektige kvinner som er forlovet med hans fetter. Hun ønsket å bruke hans kunnskaper om mafiaen i forbindelse med et filmprosjekt. Christopher ble litt for løsmunnet, og hans Hollywood-flørt skaffet ham problemer både i forhold til Tony og til kjæresten Adriana.

Adriana har nå søkt tilflukt hos sin mor og nekter å svare på Christophers gjentatte telefoner. Desperat etter å få henne tilbake, frir Christopher til Adriana.

Matt og Sean, to av Christophers mafiasoldater, får beskjed om at de må betale deler av det de tjener som beskyttelsespenger til Tony. Men da også innkreveren vil ha en del av utbyttet, har Matt og Sean fått nok av denne nedlatende behandlingen. I et forsøk på å få større innflytelse i mafiaen, går de til angrep på Christopher.

Om serien
Organisert kriminalitet sett fra en psykiaters sofa er den noe uvanlige innfallsvinkelen til denne serien som henter handlingen fra et robust amerikansk/italiensk mafiamiljø i New Jersey.

Vi møter mafiabossen og familiemannen Tony Soprano (James Gandolfini), en gjennomsnittlig, middelaldrende mann som nå er havnet i en midtlivskrise. Han har en lydig og pliktoppfyllende kone, Carmela, en opprørsk 17 år gammel datter, Meadow, og en sønn som går under navnet Anthony jr. Tony forsøker å være en god far og ektemann, samtidig som han leder sitt selskap innen "renovasjonsbransjen, men problemene tårner seg opp på begge fronter.

Den nære familiekretsen består også av Tonys mor, Livia, som han prøver å få plassert på aldershjem. Til Tonys private sfære hører ellers den ikke helt hemmelige elskerinnen. Men hans nærmeste fortrolige er psykiateren dr. Jennifer Melfi. Til henne betror han alt - unntatt det hun allerede vet; at Tony er mafiaboss.

Tonys foretaksomme onkel, Corrado "Junior" Soprano, og den ambisiøse nevøen Christopher Moltisanti er sentrale personer også i andre runde av serien "Sopranos" som er spilt inn i New Jersey. Blant Tonys viktigste "forretningsforbindelser" er Paulie Walnuts og nattklubbeier Silvio Dante. Blant nykommerne er Tonys søster Janice og Richie Aprile, bror til den avdøde mafiabossen Jackie Aprile. En av Tonys beste venner og "businesspartner" Big Pussy Bompensiero, som forsvant på mystisk vis, er tilbake igjen.

Amerikansk dramaserie Originaltittel: The Sopranos II
Produsert av David Chase
Med James Gandolfini, Lorraine Bracco, Edie Falco, Jamie-Lynn Sigler, Robert Iler, Nancy Marchand, Aida Turturro, Dominic Chianese, Michael Imperioli, Tony Sirico, Vincent Pastore, Steven van Zandt m.fl.
Pressekontakt Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53

Bilde
Christopher gjør alt han kan for å blidgjøre kjæresten Adriana som ikke er spesielt glad for hans hollywoodske sidesprang.


LENKER
  • Sopranos