Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 20. mars 2005 kl 19.30 Våre små englebarn

Ute av kontroll

Sarah og Brian Christie har et problembarn, Matthew (5). Med søster Sophie og baby Emily har de ingen vansker. (Foto: BBC)
Sarah og Brian Christie har et problembarn, Matthew (5). Med søster Sophie og baby Emily har de ingen vansker. (Foto: BBC)
Det andre programmet i serien om virkelig uskikkelige barn møter vi fem år gamle Matthew Christie, en voldsom krabat. Han har allerede fått en advarsel fra småbarnskolen og står i fare for å bli utvist for å ha angrepet en kvinne som arbeider i matsalen.

Kan Matthew bringes ut av sin angrepsposisjon og mildnes på en positiv måte?

Smertegrensen
Hvor ligger løsningen når foreldre ikke klarer å hamle opp med sine barn? Sarah og Brian Christie har nådd smertegrensen når det gjelder Matthew og vet ikke lenger hva de skal gjøre med ham.

Matthew er ute av kontroll, kommer ikke når han blir ropt på, gjør ikke som han blir fortalt, er en plageånd når han blir tatt med ut. Så kommer det verste: Han blir utvist fra skolen.

En ny start
Nå skal familien flytte fra Leeds til Rugby og foreldrene er desperate etter å få skikk på gutten så han kan få en ny start på en annen skole. Matthew er den førstefødte og eneste gutt i familien. Hans to yngre søstre, Emily og Sophie, har foreldrene ingen problemer med.

Mer om serien
I den britiske serien om "englebarn" går barnepsykologen Tanya Byron løs på en del vanskeligheter som foreldre har med småbarn. I fire programmer møter vi virkelige familier med virkelig uskikkelige barn. Men med litt hjelp og noen råd kan vi vente oss merkbare endringer i deres (obs! også foreldrenes) oppførsel.

Hvert av de fire programmene er viet en engelsk småbarnsfamilie. Konstellasjonene og problemene varierer og er vidt forskjellige hos familiene Barton, Christie, Norris og Soilleux.

Britisk dokumentarserie i fire deler (2003)
Originaltittel: Little Angels
Produsert av: BBC Production
Kontaktperson i Programinnkjøp:Gunilla Gaarder , 23 04 93 64,
Pressekontakt:Steinar Dahl , tlf. 23 04 74 57LENKER
  • Les mer 
  • Les mer