Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 12. februar 2004 kl 21.30 Svarte penger - hvite løgner

Innhentet av fortiden

Trude (Ane Dahl Torp) slipper uventet ut fra fengselet etter tre års soning. 
 (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Trude (Ane Dahl Torp) slipper uventet ut fra fengselet etter tre års soning. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
I kveldens episode av suksesserien "Svarte penger – hvite løgner" har det skjedd et sprang i tid i handlingen. Tre år er gått, og mens Trude har sittet i fengsel, har Sverre steget i gradene og blitt en anerkjent etterforsker.

Da Trude ble arrestert og siktet for narkotikasmugling, lovet Sverre å vente på henne til hun slapp ut av fengselet. Til gjengjeld avslørte hun ikke under rettssaken at Sverre hadde vært involvert da hun brakte kokain inn i landet fra Amsterdam.

Trude fikk en fengselsdom på nesten seks år, og imens har Sverre bygd opp en ny tilværelse. Han har gjort karriere i politiet, bygd hus og tatt seg av Trudes datter Sara sammen med kona Randi.

Men fortsatt er det mye Sverre skjuler for sine nærmeste. Og når Trude overraskende blir benådet og dukker opp på Elverum, strammer virkeligheten nok en gang grepet om den unge politimannen.

Om "Svarte penger – hvite løgner"
NRK Dramas nye storsatsing er en spenningsserie på åtte timelange episoder om hvordan en uerfaren og velmenende politimann ufrivillig havner i et farlig dobbeltspill. Serien har fått strålende mottakelse av tv-anmelderne og er fulgt av inntil 865.000 seere.

Seriens hovedperson, Sverre Fjeld (Trond Espen Seim) kommer fra Elverum og tar etter endt utdanning praksistiden sin ved Stovner politikammer. Ute på patrulje kommer han i kontakt med alenemoren Trude (Ane Dahl Torp), som viser seg å være naboen hans.

Når Trudes narkomane eksmann, Affen, blir drept i en biljakt han selv var med på, føler Sverre at han står i gjeld til henne. Affen hadde narkogjeld som torpedoer prøver å kreve inn fra Trude ved å true både henne og lille Sara på livet. Sverre oppdager at hun har latt seg presse til å opptre som narkotikakurer, og bryter alle regler ved å redde henne gjennom tollen.

Sverre overtaler Trude til å melde seg for politiet, slik at bakmennene kan bli tatt. Men motet svikter henne, og hun fortsetter å klynge seg til ham som sin eneste redning. Og selv om Sverre er nygift med Randi (Tone Mostraum), utvikler det seg etter hvert et forhold mellom de to.

Jarl Emsell Larsen har regissert serien som skildrer miljøet på begge sider av loven i hovedstaden, og står også for manus sammen med Ulf Breistrand. De åtte episodene utgjør én sammenhengende historie der handlingen foregår i løpet av tre år.

"Svarte penger - hvite løgner" er i hovedsak tatt opp på location i Stovner-området, Oslo sentrum, Elverum og Bærum. Serien vil senere bli utgitt på DVD og skal også vises i Sverige og Danmark.


Spenningsserie i åtte episoder
Episode 6
Produksjon: NRK Drama
Idé og manus: Ulf Breistrand og Jarl Emsell Larsen
Regi: Jarl Emsell Larsen
Prosjektleder: Anne Birte Brunvold Tørstad

I de viktigste rollene:
Sverre (politibetjent) – Trond Espen Seim
Trude (alenemor) – Ane Dahl Torp
Randi (Sverres forlovede) – Tone Mostraum
Arne (politikollega) – Per Schaanning
Joakim (venn av Trudes eksmann) – Jan Sælid
Kine (Trudes venninne) – Janne Formoe

I øvrige roller bl.a.: Jon Øigarden, Tone Danielsen, Håvard Bakke, Anne Ryg, Anders Dahlberg, Ove Christian Owe, Erik Hivju, Ketil Høegh, Trond Brænne, Veslemøy Haslund, Anders Danielsen Lie, Lasse Kolsrud, Svein Scharffenberg, Jorunn Kjellsby, Per Jansen, Andrine Sæther, Ellen Birgitte Johannessen, Ine Jansen, Mads Ousdal, Nils R. Muller

Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 / 95 10 02 99


LENKER
  • Les mer