Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 2. januar 2008 kl 20.25 Dyrisk

Minigrisen Rosin går på valpekurs

Hilde Hummelvoll og minigrisen Rosin (Foto: Rubicon)
Hilde Hummelvoll og minigrisen Rosin (Foto: Rubicon)
I siste episode av "Dyrisk" blir vi med en minigris på valpekurs, vi følger en hund i bagasjerommet på et fly og besøker lykkelige griser på Grøstad Gård.

Biolog Dag Olav Hessen finner ut at programleder Hilde Hummelvoll slett ikke liker store edderkopper, og vi får vite at beveren nesten ble utryddet av hattemoten på 1700-tallet.

Vi tar en titt på westernridning, og vi møter en Stavangerfrue som deler herskapshuset sitt med 200 katter.

Om Dyrisk
I dag finnes det over halvannen million kjæledyr i Norge. I tillegg kommer alle husdyrene. Likevel vet vi kanskje ikke så mye om disse bevingede, bepelsede og beskjellede skapningene vi har så tett innpå oss. I Dyrisk prøver vi derfor å gi deg små aha-opplevelser på kunnskapsfronten.

I serien møter du alt fra døve hunder som kan tegnspråk til lesbiske pingviner. Du møter også ivrige dyreelskere, hunde- og hestetrenere, biologer og filmskapere som alle har hver sin måte å forholde seg til dyr på.

Programmet har faste eksperter, og en av dem er veterinær Bergljot Børresen. Hun tar utgangspunkt i at de "gamle" delene av hjernen til mennesket tross alt kommer fra dyrene – og at vi dermed nødvendigvis må ha en del til felles. Har dyr evnen til medfølelse for eksempel? Og kan en hund føle sorg?

Ellers gjør vår faste instruktør Espen Gudim hverdagen enklere for deg som har hund, mens adferdsekspert Gry Løberg løser de underligste problemstillinger for fortvilede dyreeiere.

Animalsk underholdningsserie i 12 deler
Produksjon: Rubicon TV (2007)
Programleder: Hilde Hummelvoll
Prosjektleder: Line Kjærran Norling
Pressekontakt: Karoline Berg , 23049486/90108954
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900 info@nrk.no


Dyrisk: Hilde Hummelvoll og minigrisen Rosin (Foto: Rubicon)