Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 15. juni 2013 kl 19.55 Et herskapelig liv

Blomstrende kaos


Det skal arrangeres både rytterkonkurranse og blomsterfestival i Chatsworth. Utfordringene står i kø-

Chatsworts internasjonale rytterkonkurranse er det ultimate høydepunktet i grevinnens sosiale kalender. Denne sesongen er trykket ekstra stort, da begivenheten er en offisiell kvalifisering for OL i London, og alt må imøtekomme de krevende standardene.

Blomsterfestival
Som om de ansatte i herskapshuset ikke allerede har nok å ta seg av, er det også tid for den årlige blomsterfestivalen i Chatsworth, Florabundance. Problemet er at vårens temperaturer har slått varmerekord, og ført til at tulipanene blomstrer tidligere enn vanlig.

Blomsterdekoratør Jonathan Moseley befinner seg plutselig midt i et blomstrende dilemma, da han har 5000 blomster for lite - bare få dager før den store åpningen.

Som en av Englands ledende turistattraksjoner er det mye prestisje som står på spill for hertugen, hertuginnen og deres 700 ansatte. Da de besøkende attpåtil begynner å klage på bordsettingen i spisesalen, øker stresset.

Om dokumentaren
I Derbyshire ligger Chatsworth House, et stort og kjent slott som besøkes av mange turister hvert år. Et kamerateam har fått følge livet på godset gjennom et helt år. Det er den 12. hertugen og hertuginnen som lever i bygningene fra 1500-tallet.

Britisk dokumentarserie (2012)
Originaltittel: Chatsworth (2:3)
Produsert av: BBC
Pressekontakt: Beatriz Rivera / 906 21 735
TV-seere bes kontakte Publikumsservice / 815 65 900