Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 7. februar 2003 kl 23.20 Sopranos

Spennende sesongfinale

Mafiafruen Carmela Soprano (Edie Falco) har fått nok. (Foto: Warner Bros.)
Mafiafruen Carmela Soprano (Edie Falco) har fått nok. (Foto: Warner Bros.)
En trist dag for Sopranos-fans - i kveld viser NRK den siste innspilte episoden av Sopranos. Neste runde kommer ikke før tidligst neste år. Dramatikken topper seg da Carmela Soprano endelig tar til motmele mot ektemannen.

I denne sesongfinalen ser vi at Chris får reise hjem fra behandlingsstedet han har tilbrakt de siste ukene. Han ser bedre ut enn noen sinne, til Tonys store lettelse.

Han er mer bekymret for Carmela nå, hun virker slapp og syk. De drar til legen, som tror hun muligens har kyssesyken. Hun ser ut til å friskne til da Tony forteller henne at han har planer om å kjøpe et hus ved sjøen. Den gleden blir kortvarig, for like etterpå ringer en av Tonys mange eks-elskerinner, Irina, og forteller alt om forholdet hun har hatt til mafiasjefen. Det er dråpen som får begeret til å flyte over, og Carmela kaster Tony på dør.

På forretningssiden ser ikke tingene lyse ut for Tony heller – Jonny Sack bringer et ønske om at Tony skal knerte New York-sjefen, Carmine, og Onkel Juniors rettssak går mot en slutt.

Om serien
Handlingen foregår i New Jersey – et steinkast fra New York City. Her hersker Tony Soprano og hans gjeng. Det foregår intense territoriekriger mellom mafiasjefer i området og hjerteskjærende familiefeider, men også kjærlighet og het elskov, utroskap, narkotika og kaldblodige henrettelser.

Tony Soprano er gift med Carmela. De har to barn sammen, Tony jr. og Meadow. Tonys søster Janice gir ham stadige grå hår i hodet. Tony går motvillig i terapi hos psykologen Jennifer Melfi. Onkel Junior blir pustet i nakken av FBI, mens de har vanskeligere for å få has på Tony. For Tony er det en stadig kamp om respekt fra sine undersåtter og for å opprettholde et normalt familieliv og en plettfri forstadsfasade.

Dramaserien ”Sopranos” har vunnet 23 priser i diverse kategorier og blitt nominert til utallige tv-priser. Hovedrollehaver James Gandofini er blant annet blitt belønnet med en SAG-statuett, skuespillerforbundets påskjønnelse. Både han og serien er hedret med tv-kritikernes pris pluss en drøss Emmy-priser.

Amerikansk dramaserie
Sopranos, år 4
Produksjon: Warner Bros./HBO
Produsent/regi: David Chase
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55 364