Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 3. oktober 2008 kl 22.10 Detektimen: Taggart

Verdifull forskning

Taggart (Alex Norton) er leder for Taggart-teamet.
 Foto: SMC
Taggart (Alex Norton) er leder for Taggart-teamet. Foto: SMC
På den store vitenskapelige konferansen i Glasgow skal professor Lloyd, forskningssjefen i det farmasøytiske selskapet Wenborne, være hovedtaler. Det er store forventninger til ham, fordi forskerne har gjort oppdagelser som vil være verd milliarder av pund for Wenborne-selskapet.

På vei til konferansen diskuterer Lloyd med Moyles, administrerende direktør i selskapet. Moyles vil vite nøyaktig hva talen innebærer, men den egenrådige Lloyd nekter å gå i detaljer. Forskeren Greig, som er med i bilen, vil at han skal levere manus for lesemaskinen, men Lloyd avslår og sier at han har hele talen i hodet.

Etter dette vil Lloyd kjøre alene i bilen, og de andre følger etter i bilen bak. Ved konferansesenteret blir Lloyds bil stoppet av en gruppe demonstranter med plakater med slagord og den klonede sauen Dolly. Greig går ut av bilen for å hjelpe Lloyd. Men Lloyds bil kjører langsomt fremover, og noen sekunder etter går bilen i lufta, og Lloyd blir drept.

Kaotisk for Taggart-teamet
På åstedet blir Burke møtt av sin gamle kollega Walton fra spesialavsnittet, som er der for å etterforske protestgruppen. Det blir klart at det var en bombe som drepte Lloyd, og Taggart-teamet leter etter motiv og gjerningsmann. Walton mistenker aksjonistene for bomben, og vil ikke samarbeid med Burke. Forholdet mellom de ansatte i Wenborne-selskapet kompliserer saken ytterligere for Taggart-teamet.

Om serien
Den skotske serien Taggart er blitt en institusjon i Storbritannia, og har over sju millioner seere. Den har vært produsert i 25 år, og ingen britisk politiserie har vært sendt lenger. Serien blir spilt inn i og omkring Glasgow. Blythe Duff har spilt Jackie Reid i over 20 år, mens Alex Norton, som spiller Burke, har vært med siden 2002. Serien sendes fredag kveld i hele høst.


Britisk krimserie (2002)
Originaltittel: Taggart: New Life
Produsert av SMG Productions for ITV1
Med Alex Norton, Blythe Duff, Colin McCredie og John Michie


Kontaktperson: Berit Ekholdt, tlf 23 04 94 50 /99 79 77 43
Seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900