Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 6. september 2003 kl 23.15 Nattkino: Nattkino: Little Voice

En lavmælt perle av en film

Mari (Brenda Blethyn og Ray Say (Michael Caine)
Mari (Brenda Blethyn og Ray Say (Michael Caine)
Den sjenerte, unge jenta Little Voice bor sammen med sin mor, Mari, og hun går aldri ut av huset. Istedet synger hun til plater med Shirley Bassey, Judy Garland og Marilyn Monroe.

Moren Mari (Brenda Blethyn fra "Hemmeligheter og løgner") er helt annerledes enn Little Voice (Jane Horrocks). Hun er en utadvendt kvinne som er overbevist om at hennes sex appeal (som hun har lite av) vil skaffe henne en mann, spesielt når hun er full.

En kveld på en av sine barrunder møter Mari en kjekk, men sleip talentspeider Ray Say (Michael Caine) som hun inviterer hjem på en nightcap. Der hører Ray den vakre Little Voice synge en perfekt gjengivelse av Judy Garlands "Somewhere over the Rainbow" fra "Trollmannen fra Oz". Han blir bergtatt av den vakre stemmen, og tror at han kan gjøre henne til stjerne. Dermed tar handlingen en ny retning, og den er både komplisert, romantisk og hjertevarmende.

Store prestasjoner
Skuespillerprestasjonene til Jane Horrocks og Brenda Blethyn gjør kveldens nattkino spesielt severdig. Jane Horrocks, bedre kjent som Bubbles i tv-serien "Absolutt fabelaktig", gir en rørende fremstilling av den sjenerte og innadvendte tittelfiguren "Little Voice". Brenda Blethyn fikk en Oscar for beste birolle for sin tolkning av den ildfulle Mari.

Britisk spillefilm fra 1998
Originaltittel: "Little Voice"
Regi: Mark Herman
I rollene: Brenda Blethyn, Jane Horrocks, Michael Caine, Jim Broadbent og Ewan McGregor
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83