Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 23. august 2002 kl 18.10 Fra bakgård til big business

Møte med store nytenkere

Sophus Falck startet redningstjenesten Falck i 1884. (Foto fra DR)
Sophus Falck startet redningstjenesten Falck i 1884. (Foto fra DR)
I fem dokumentarer får vi historien bak noen av Danmarks mest berømte virksomheter. Serien er portretter av en gruppe nytenkende initiativtakere som fra en ydmyk begynnelse i en bakgård eller kjeller endte med å sette Danmark på verdenskartet. Først ut er Sophus Falck som startet redningstjenesten Falck.

I løpet av serien skal vi også bli kjent med Jørgen Clausen, øverste sjef for Danmarks største industrivirksomhet, Danfoss. Senere blir det møter med Harald Petersen, gründeren av Danmarks største medieforetak, Egmont, Ole Kirk Christiansen som grunnla Lego, samt to brødre som var opphavet til insulinprodusenten Novo.

Redningsselskapet Falck
Etter Christiansborgs brann i 1884 fikk den unge Sophus Falck en visjon om å redde menneskeliv og brennende bygninger. Visjonen ble til redningstjenesten Falck som i dag er et konsern med 135.000 ansatte.

I dokumentaren fortelles historien om en viljesterk iverksetter og hans foretak som startet beskjedent i en bakgård, men som endte som en verdensomspennende milliardforretning.

Dokumentarserie i fem deler produsert av DR
Originaltittel: Fra Baggård til big business
Kontaktperson innkjøp: gunilla.gaarder@nrk.no, tlf 23 04 93 64
Pressekontakt: Hilde Ljøen, 23 04 72 36