Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 29. februar 2000 kl 22.40 Dokumentar: Styrtet i jungelen

Dokumentar: Styrtet i jungelen (t)

NRK2 tirsdag 29. februar kl 22.40
Dokumentar: Styrtet i jungelen

Gjennom det \"grønne helvete\"

Tenk deg at du våkner opp midt på natten helt våt av svette; du er i et fly 30.000 fot over den enorme tropiske jungelen i Amazonas i et forrykende uvær. Flyet begynner å brenne og eksploderer, og du blir kastet ut i det enorme rommet. For den 17 år gamle tyske jenta Juliane Koepcke var dette ikke en drøm. Det skjedde i virkeligheten.

23. desember i 1971 tok Juliane og hennes mor et fly fra Lima til Pucallpa i Peru. 40 minutter senere, over den endeløse Amazonas-jungelen, forsvant flyet fra radaren. Uten noen nødmelding fra piloten var alt håp tilsynelatende ute. Flyet etterlot seg ingen spor. Det så ut som det var blitt sporløst borte. Leteaksjonen ble avblåst etter en ukes tid.

Men Juliane overlevde. Mange år senere oppsøker hun fortiden og gjenopplever dramaet sammen med den tyske filmskaperen Werner Herzog. Kveldens \"Fakta på lørdag\" fokuserer på Julianes fantastiske historie som den eneste overlevende etter flystyrten. Det er en fascinerende beretning om en kvinnes utrolige kamp mot elementene.

I denne timeslange dokumentaren står husmoren Juliane fram offentlig for første gang siden ulykken. Sammen med filmteamet drar hun tilbake til den skremmende jungelen, der hun for snart 30 år siden kjempet seg mirakuløst gjennom \"det grønne helvete\" og overlevde den ene livstruende situasjonen etter den andre.

NRK2 tirsdag kl 22.40
Tidligere sendt 12.2. i NRK1

Bilde: Lagt ut den 12.2

Tysk dokumentar fra ZDF i samarbeid med BBC og Discovery Channel International
Regi: Werner Herzog
Pressekontakt i Fakta/innkjøp: Gunilla Gaarder, tlf. 23049364

Pressekontakt i Fjernsynets informasjonsavdling: Siri G. Meyer, tlf. 23 04 81 23