Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 3. august 2010 kl 20.00 Tilbake til 90-tallet: 1990

90-tallet i fokus


Ved hjelp av NRKs rikholdige arkiv får vi et halvtimes møte med hvert av årene i et tiår preget av så ulike ting som krig på Balkan, Monica Lewinsky, Drillos, internett- og ironi-bølge.

Programmene er en fortsettelse av serien "Tilbake til 80-tallet" som hadde glimrende seertall. Flere av programmene ble sett av over 700.000.

I hvert program møter vi tre mennesker som på ulike måter satte sitt preg på nettopp dette året. Vi møter blant andre kjente folk som polfarer Erling Kagge, krigsreporter Åsne Seierstad, forfatter Erlend Loe, musiker Anneli Drecker, verdikommisjonsmedlem Kristin Clemet, liberalist Tor Mikkel Vara, humorist Harald Eia og verdensmester i håndball Mia Hundvin.

Disse gjestene, og mange flere 90-tallspersonligheter, guider oss gjennom 90-årene i bred forstand. Vi er innom alt fra TV-underholdning, sport og musikk, til store innenrikspolitiske og internasjonale begivenheter.

I første program, som handler om 1990, er det Grand Prix-veteran Ketil Stokkan, programleder Turid Øversveen og forfatter Vetle Lid Larssen som guider oss gjennom året. Dette året herjer Sputnik hitlistene, Nelson Mandela slipper ut av fengsel og Mona Grudt blir Miss Universe.

Sendt tidligere.


Egenproduksjon fra NRK Kultur
Intervjuere: Helle Vaagland, Per Sundnes og Marta Breen
Prosjektleder: Ales Ree
Kontaktadresse for presse: presse@nrk.no, 41 42 88 00
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no