Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 25. januar 2006 kl 19.30 Forbrukerinspektørene

Får ikke avtalefestet rabatt på bensin

Snorre Tønset vil vite hvor folk ikke får den rabatten på bensin de har blitt lovet ved å inngå en kredittkortavtale med Hydro Texaco. (Foto: NRK)
Snorre Tønset vil vite hvor folk ikke får den rabatten på bensin de har blitt lovet ved å inngå en kredittkortavtale med Hydro Texaco. (Foto: NRK)
Hydro Texaco lover bensinrabatt til kunder som inngår kredittkortavtale med selskapet. Men forbrukerinspektør Snorre Tønset har snakket med en dame i Larvik som ikke får rabatt, selv om hun har en slik avtale.

Rabatten gis nemlig i bare to av ti tilfeller. Hydro Texaco skylder på priskrigen mellom lokale bensinstasjoner. Kunder med kredittkortavtale får kun rabatt av listeprisen, og ikke pumpepris. 80 prosent av all bensin selges i lokale priskriger, og derfor ble det for dyrt for selskapet å gi en slik rabatt til kundene. Men bare 20 prosent av all bensin selges til listepris, og derfor er det få som opplever å få den rabatten selskapet lover sine kortkunder.

Slett service ved kjøp av digital musikk
Forbrukerinspektør Kari Asheim ser nærmere på digital musikk. Det påstås at folk som bruker digital musikk ikke kommer til å begynne å betale for den. Hvorfor? Fordi nettbutikkene behandler kundene på måter som ville vært utenkelige i en hvilken som helst annen butikk. Forbrukerinspektørene har brukt skjult kamera for å se hvordan kundene reagerer på vilkårene de blir utsatt for på nettet.

Egenprodusert magasin fra NRK Fakta
Programledere: Kari Asheim, Elisabet Grøndahl, Marit Evertsen Grimstad og Snorre Tønset
Prosjektleder: Jan Terje Østerberg
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252


Vises også i Nett-TV.


LENKER
  • Les mer: