Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 24. april 2010 kl 22.05 Corleone

Vekst og fall


Det er åttitallets Corleone. Totò Riina er nå den udiskutable sjefen for Cosa Nostra-mafiaen, og kun hans mest betrodde medarbeidere sitter på toppen.

Riina eliminerer alle tegn til opposisjon, men ikke alle finner seg i Riinas fremgangsmåte, og en gjeng bestående av et stortingsmedlem, en dommer og en administrasjonssjef bestiller et mord på Riina.

I mellomtiden får Biagio uventet besøk av Mangano som nå er pensjonist, men som kjenner til anti-mafiaoperasjonen. Biagio jobber nå sammen med to dyktige politietterforskere, og håpet om endelig å se Riina bak lås og slå våkner til live.

Om serien
Denne kritikerroste serien er basert på den sanne historien om Totò "Udyret" Riina og Corleone-mafiaens vei mot toppen av Cosa Nostra, den sicilianske mafiaen."Udyret" Riina var "Il capo dei capi" – den øverste av alle sjefer. Vi følger hans blodige fotspor fra starten som drapsmann for Corleone-klanen, før han tar kontrollen over hjembyens mafia og senere hele Cosa Nostra. Riina ender som Italias mest etterlyste mann, ettersøkt for mordene på flere hundre mennesker. Det tegnes et rystende portrett av en mann som gikk over lik for å nå sine mål, og samtidig får vi et virkelig innblikk i mafiaens særegne tenkemåte og arbeidsmetoder.

Originaltittel: Il capo dei capi (Italia 2007)
Produsert av Taodue/Pietro Valsecchi
Regi: Enzo Monteleone og Alexis Cahill
Manus: Stefano Bises, basert på en bok av Attilio Bolzoni
I rollene: Claudio Gioè, Giovan Battista Torregrossa, Francesco Casisa, Marco Leonardi, Simona Cavallari
Pressekontakt: Mette K. Skjong
TV-seere bes kontakte Publikumsservice tlf. 815 65 900