Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 12. januar 2000 kl 19.30 Barmeny

Barmeny (ttv)

NRK1 onsdag 12. januar kl 19.30
Barmeny

Nyttårsforsetter

Lite kalorier og mye fysisk aktivitet behøver ikke å være kjedelig.
Lars Barmen gir deg gode råd både om sykling og mat i sitt første \"Barmeny\" i dette årtusen.


Risotto
2 ss hvitløk
2 ss sjalottløk
1 ss olivenolje
150 g grøtris
1/2 l kyllingkraft
50 g pepperronipølse
20 g hakket vårløk
20 g soltørket tomat
50 g revet parmesanost
30 g smør
20 g sjampinjong

Finhakk hvitløk og sjalottløk, fres dette i en kjele med olivenolje.
Tilsett ris og fres lett, tilsett kyllingkraft og kok opp.
La den trekke i 17 minutter på svak varme.
Tilsett pepperroni, vårløk, soltørket tomat, parmesanost, sopp og smør. Varm forsiktig opp under omrøring.

Hvitt brød
4 dl lunkent vann
2 ts salt
2 ts sukker
1/2 dl olje
1 pk tørrgjær
ca. 700 g hvetemel

Ha vann i en bakebolle, tilsett salt, sukker, olje, tørrgjær og 200 g av melet. Rør til en jevn masse og la den heve på et lunt sted til den er dobbel i størrelse.
Tilsett resten av melet og la den heve to ganger til.
Slå deigen ned og form den til et stort eller flere små brød. La brødet få heve nesten helt opp før det settes i ovn, og bak det på 175 grader i ca. 40 minutter.

Kyllingkraft
Bein fra 1 kylling
1 ss olje
1/2 gulrot
1/2 løk
20 g skall fra sellerirot
50 g purreløk
kaldt vann

Grovkutt kyllingbeina og legg dem i en kjele med olje.
Grovkutt gulrot, løk, purreløk og selleri og fres lett sammen med kyllingbeina. Tilsett kaldt vann til det dekker beina, kok opp og skum av.
La kraften trekke i 20 minutter og sil av.

Kyllingbryst med varm kålsalat
100 g erter
6 salatblad eller spinatblad
2 dl skummet melk
8 stk. kyllingbryst
1 fedd hvitløk
1/2 hvitkål
1/2 kinakål
1/2 chili
1 ts sesamolje

Saus
Fres erter i en kjele sammen med salatblad. Tilsett melk og kok opp.
Ha alt over i en food processor og kjør til en glatt saus.
Hell den tilbake i kjelen og smak til med salt og pepper.

Kylling
Stek kyllingbryst i en teflonpanne med skinnsiden ned, krydre dem med salt og pepper og la dem steke ferdig på svak varme i ca.12 minutter.

Grønnsaker
Kutt hvitløk i tynne skiver og ha dem i en varm teflonpanne.
Kutt hvitkål i tynne strimler og ha i pannen. Tilsett tynne ringer av chili. Kutt strimler av kinakål og ha i sammen med resten.
Smak til med salt evt. pepper og sesamolje.
Legg sausen på tallerken med sausen rundt og kyllingbryst på toppen.

Kylling sellerisuppe
1/2 løk
50 g sellerirot
50 g potet
71/2 dl kyllingkraft
100g kyllingkjøtt
50g brødterninger

Kutt løk i båter og fres i en kjele sammen med terninger av sellerirot og potet. Tilsett kyllingkraft og kok ca.15 minutter til alle grønnsakene er møre.
Fres kyllingkjøtt i en kjele og tilsett brødterninger og stek dem sprø sammen med kyllingkjøttet.
Kjør suppen i en food processor til en glatt konsistens. Ha den tilbake i kjelen og smak til med salt og pepper. Fordel den i suppetallerkener og legg i kyllingbitene og brødterningene.



Torskesandwich
2 ss olivenolje
4 fedd hvitløk
8 mandelpoteter
4 stykker torskefilet a 150g
8 skiver brød
4 tomater
3 ss frisk basilikum

Grovkutt hvitløkfeddene og fres dem i en panne med olje.
Kutt potetene i båter og tilsett i pannen.
Legg i torskefiletene med skinnsiden ned og stek dem ca. 6 minutter.
Rist brødskivene i panne til de er gylne.
Legg torskefiletene på brødskiver på tallerken. Ha hvitløkpotetene over, skjær tomatene i skiver og legg på. Grovhakk basilikum og dryss over før de siste brødskivene legges på toppen.

NRK1 onsdag kl 19.30



Egenprodusert matprogram
Programleder: Lars Barmen
Regi: Torbjørn Morvik
Pressekontakt: Anna-Marie Normann