Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 1. april 2005 kl 00.05 Hjemmeseier for Morrissey

Popens elegantier i storform

Morrisssey er en av Storbritannias mest fargerike artister. (Foto: Sanctuary Visual Entertainment)
Morrisssey er en av Storbritannias mest fargerike artister. (Foto: Sanctuary Visual Entertainment)
På scenen i hjembyen Manchester, på sin fødselsdag og for første gang på 12 år framfører Morrissey både klassikere og låter fra albumet "You Are the Quarry" som kom i mai i fjor. I mai samme år ble også opptaket av denne konserten gjort.

Morrissey (Steven Patrick Morrissey) er en av Storbritannias mest fargerike artister. På 80-tallet var han frontfigur i bandet The Smiths før han ble soloartist. Det er sju år siden det forrige albumet, "Maladjusted", og i "You Are the Quarry" viser den aldrende mesteren at han fremdeles er uslåelig når det gjelder pop i bredformat – melodiøs, overdådig og praktfull.

Ingen kan formidle, eller sette ord på følelser, som Morrissey. Han er kanskje den eneste som lager sannferdige sanger om å være sårbar, syk og ensom. Morrissey har også gått sin egen vei rent musikalsk. Hans grenseløse kjærlighet til popmusikk ble ført intravenøst inn i låtene han laget med The Smiths, og han har holdt fast ved den klassiske tilnærmingen også i solokarrieren.

Men pennen til Morrissey kan være farlig fremdeles. Han gir gamlelandet en real uppercut med "Irish Blood, English Heart". Her hetser han britiske politikere, kongehuset og Oliver Cromwell. I "First of the Gang to Die" skildrer Morrissey sin nye hjemby Los Angeles, en by som er gjennomsyret av gjengkriminalitet og antihelter, personifisert av latinogangsteren Hector.

Morrissey kommer sannsynligvis ikke til å bli adlet som Sting eller Elton John. Han har aldri smisket eller leflet med noen, og han har aldri vært en del av en bølge eller en klan.

Britisk konsertopptak (2004)
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78