Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 11. august 2002 kl 22.30 Familiehistorier: Maca, min elskede

Generasjonskonflikt

Maca (Eva de Luis) forelsker seg i en ung meksikaner, og det er ikke foreldrene hennes så begeistret for, i Spanias bidrag til
Maca (Eva de Luis) forelsker seg i en ung meksikaner, og det er ikke foreldrene hennes så begeistret for, i Spanias bidrag til "Familiehistorier" (Foto: ARTE/OVIDEO TV)
Når den unge katalonske Maca forelsker seg, finner hun ut at både foreldrene og besteforeldrene også slet med å få sosial aksept for sine valg av partner.

Maca bor i en landsby i Spania. Hun søker om studieplass på et amerikansk universitet og må lage en videoreportasje som en del av søknaden. Mens hun jobber med dette, møter hun Hallil, en meksikansk arbeider. De forelsker seg og kaster seg inn i en stormfull og lidenskapelig romanse. Macas foreldre er imidlertid ikke begeistret for den unge meksikaneren.

Maca finner ut at hun trår i sine forfedres fotspor med dette konfliktfylte kjærlighetsforholdet. Bestefaren hennes hadde mye motstand fra familien når han giftet seg med en indianer. Faren hennes skapte også problemer i familien når han valgte seg sin kone. Hun var fra et annet distrikt i Spania og gravid før de hadde rukket å gifte seg.

Om ”Familiehistorier”
Tanken bak prosjektet ”Familiehistorier” er at en hendelse et sted i Europa får alle generasjonene i en familie til å tenke gjennom meningen med livet. Ideen kom fra den franske produsenten Jaques Dercours. I tillegg til Spania har Frankrike, Norge, Wales, Tsjekkia og Tyskland laget sine bidrag.

Spansk produksjon
Originaltittel: Maca mon amour
Regi: Rosa Vergés
I rollene: Eva de Luis, Younes Bachir, Charlotte de Turckheim,
Maife Gil, Joaquim Gomez, Josep Castillo Escalona,
Teresa Cunillé, Miquel Sitjà, Quim Capdevila, Ana Casas
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83

Bilder
1 Maca (Eva de Luis) forelsker seg i en ung meksikaner, og det er ikke foreldrene hennes så begeistret for, i Spanias bidrag til ”Familiehistorier” (Foto: ARTE/OVIDEO TV)
2 Maca (Eva de Luis) og Hallil (Younes Bachir) er forelsket i hverandre, men får ingen støtte fra Macas slektninger (Foto: ARTE/OVIDEO TV)