Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 31. juli 2005 kl 20.15 Cityfolk: Barcelona

Byboere i Barcelona

Gabriel Caballero finner trøst i fuglene sine. For to år siden mistet han sønnen sin og to nevøer i en bilulykke. (Foto: Televisió de Catalunya)
Gabriel Caballero finner trøst i fuglene sine. For to år siden mistet han sønnen sin og to nevøer i en bilulykke. (Foto: Televisió de Catalunya)
Gabriel Caballero får hjelp for sorgen gjennom fuglene sine, mens Yolanda Cánoves har funnet sin fred i klosteret. Vi skal også møte den rumenske servitøren Florin Bibire i det fjerde avsnittet av Cityfolk, som tar oss med til Barcelona.

Gabriel Caballero elsker alle fuglene sine, men er spesielt glad i én av dem: Benito. Denne fuglen tilhørte sønnen hans, som mistet livet i en bilulykke to år tidligere, og å ta vare på den har hjulpet ham i sorgen. Kona er ikke like begeistret for hobbyen til mannen, men ser likevel at den hjelper ham. Noen ganger drar Gabriel ut på landet eller til sønnens gravsted for å sette noen av fuglene fri – men aldri Benito.

Valgte å bli nonne
Bare 22 år gammel bestemte Yolanda Cánoves seg for å bli nonne hjemme i Valencia. I dag, ti år senere, bor og jobber hun i Barcelona sammen med 25 andre i et kloster. Moren hennes har fortsatt ikke akseptert at datteren valgte et liv som nonne.

Fra Romania til Barcelona
36 år gamle Florin reiste fra hjemlandet Romania for åtte år siden. Før han kom til Barcelona bodde han blant annet i Russland, Frankrike, Italia og England. I Barcelona har han arbeidet som servitør i en av de gamle restaurantene i byen, men nå har ledelsen bestemt seg for å legge den ned.

Om serien
I sommer tar portrettserien Cityfolk oss med til møter med bybeboere med sterke personligheter i Oslo, Dublin, Haag, Barcelona, München, Helsinki, Lisboa og Stockholm. I hvert program møter vi tre ulike mennesker som alle har én ting til felles: Byen de bor i, og en historie å fortelle.

Europeisk samproduksjon (2005)
Portrettserie i åtte deler
Prosjektleder NRK: Kjetil Saugestad
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252