Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 11. oktober 2002 kl 23.20 Jaga

På sporet av morderen

På flukt: Dr. Richard Kimble ringer sin søster for å få hjelp.
På flukt: Dr. Richard Kimble ringer sin søster for å få hjelp.
Den uskyldig drapsdømte Richard Kimble har greid å rømme under transporten til dødscellen. Nå er han på sporet etter mannen som drepte hans kone. Morderen, som mangler en arm, gikk på en buss i Miami like for nesen på ham.

Selv er Dr. Kimble en av USAs mest ettersøkte menn, og politioverbetjent Philip Gerard er like i hælene på ham. Kimble unnslapp i siste sekund ved forrige korsvei, men innser at han vil bli tatt hvis han ikke skaffer penger. Selv om det er en stor risiko å ta, ringer han sin søster Maggie for å få hjelp.

Men snart blir Dr. Kimble igjen rammet av en serie ulykksalige tilfeldigheter. Hvis han ikke finner et nytt skjulested, er det bare et spørsmål om tid før Gerard innhenter ham igjen.

Om serien
”Jaget” (The Fugitive) var en populær spenningsserie i USA på 60-tallet og ble også en stor filmsuksess i 1993 med Harrison Ford i hovedrollen. NRK1 sender nå en forrykende amerikansk nyinnspilling på 22 timelange episoder. Her spiller Tim Daly legen som blir uskyldig dømt for drapet på sin kone.

Dr. Kimble er en dyktig kirurg og kjærlig ektemann som en dag kommer hjem fra jobben og finner sin kone i en blodpøl. Han blir dømt for drap, men greier å rømme. Snart er han på flukt over hele det amerikanske kontinentet, mens politioverbetjent Philips Gerard (Mykelti Williamson) jakter på ham døgnet rundt. Samtidig kjemper Kimble desperat for å finne den virkelige morderen.

Amerikansk spenningsserie
Originaltittel: The Fugitive
Warner Bros. Television Production, 2000
I hovedrollene Tim Daly, Mykelti Williamson og Stephen Lang
Pressekontakt: , 23 04 77 51 / 95 10 02 99