Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 18. januar 2011 kl 21.30 Snøballkrigen

Fra Vardø til Japan


Anita og Snøballkrigkomiteen reiser til Japan. Der heter snøballkrig Yukigassen og er en krigskunst. Vardøværingene ønsker å lære mer om sporten som de håper kan være med på å skape litt optimisme i byen.

Thor Valter har et Snøballkriglag som heter Yeti, og laget er av de beste i Vardø. De har planer om å vinne årets mesterskap, og ligger derfor i trening.

Kjetil og Mariann har kjent hverandre hele livet, og fikk barn da de var bare 17 år gamle. De bor fortsatt hjemme hos hver sine foreldre og bytter på å ha Kevin. Besteforeldrene på begge sider ønsker å hjelpe dem på best mulig måte slik at de fortsatt kan leve ut ungdomslivet.

Dani forsøker å holde ut hverdagen som arbeidsledig - og ikke minst maset fra moren om at han må få seg en jobb.
Om serien
Ytterst mot Barentshavet ligger Vardø. Den lille byen er preget av fraflytting og husene står tomme. Nå går innbyggerne til snøballkrig for å redde byen. Ideen har de fått fra Japan, der snøballkrig er en kampsport som heter Yukigassen.

I et halvt år har regissør og produsent Fridtjof Kjæreng filmet fire miljøer i Vardø bokstavelig talt natt og dag, og han kommer de frittalende vardøværingene tett inn på livet. I "Snøballkrigen" skildrer han et fandenivoldsk pågangsmot og en absurd humor som mangler sidestykke, til og med i nordnorsk sammenheng.

Fridtjof Kjæreng og produksjonsselskapet f(x) har i tillegg til å starte suksessen med Lars Monsen og "Canada på tvers", tidligere laget "Hussains Kjøttbutikk" og "Kong Hussain av Pakistan - Dronning Asia av Norge" som ble vist i NRK. Sistnevnte vant Prix Europa i Berlin for beste TV dokumentar i 2005. Våren 2010 hadde Kjæreng stor suksess med filmen «Snøhulemannen» på kino.

Dokumentarserie i 8 deler
Produsert av f(x) for NRK
Regi og produsent: Fridtjof Kjæreng
Producer: Benedikte Bredesen
Prosjektleder NRK: Marie Sjo
Pressekontakt NRK: Anja Nylund Hagen, 91164716
TV-seere kan henvende seg til Publikumsservice, info@nrk.no , 815 65 900


LENKER
  • Flere bilder