Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 19. august 2004 kl 20.05 Paradis

Finn ditt eget paradis

Li Skarin er programleder i Paradis. (Foto: Carl-Johan Söder/SVT)
Li Skarin er programleder i Paradis. (Foto: Carl-Johan Söder/SVT)
Hvorfor er peniser på nettet så truende? Og hva skjer egentlig med hjernen når et menneske sulter? Kan vi klare oss uten kjærlighet, og er hockey egentlig en jobb? Sex, mat, kjærlighet og arbeid er noen av de viktigste spørsmålene i et menneskes liv. I siste del av dokumentarserien skal det handle om å finne sitt eget paradis.

- Mennesker har de samme behovene uansett hvor de bor eller er født, sier programleder Li Skarin. – Summen av alle behovene er deg. Du blir det du spiser, det du gjør og det du drømmer om. Identitet er ikke noe du er født med, det er noe man skaffer seg. Man blir noen.

Lang reise
Gjennom sommeren har Paradis fortalt historier fra ulike steder, men om samme tema. Reisen har gått fra et sultrammet og fattig Etiopia til drømmen om å bli hockeyproff i USA, minerydding i Afghanistan og hudbleking i Bombay. – Vi har nådd vårt mål, Li Skarin. – Nå er det opp til seerne selv.

Om Paradis
I den svenske dokumentarserien "Paradis" ser vi verden både med egne og andres øyne. Hvert program består av to reportasjer som forteller to parallelle historier med samme tema - én fra Sverige og én fra et annet land. Felles for de i alt tolv programmene er at de handler om menneskers grunnleggende behov.

Innkjøpt magasinprogram fra SVT (2003)
Programleder: Li Skarin
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252