Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 19. januar 2000 kl 22.40 Advokatene

Advokatene (t)

NRK2 onsdag kl 22 40
Advokatene (3)

Sinnssyk i gjerningsöyeblikket?

Advokat Bobby Donnell har en særdeles vanskelig oppgave i kveldens episode: En ung dame er blitt kvalt og drept av kjæresten. En tilståelse foreligger, men var gjerningsmannen strafferettslig tilregnelig?
Det juridiske problemet denne gangen er heftet til det spesielle skillet amerikanerne gjör mellom en kriminalsak og en sivilrettslig sak. Bobby skal egentlig före sivil sak mot Ronald Martin, mannen som har tilstått drapet overfor en prest. Men först må juryen i kriminalsaken avsi sin dom. Denne juridiske tosidigheten husker vi fra århundrets mest omtalte rettsdrama,

Simpson-saken i California.
I kveld får vi höre at moren til Donna, den drepte piken, forteller at datteren var livredd kjæresten, men at politiet aldri ble varslet. Presten O\'Brian bekrefter i retten at Martin tilsto overfor ham, og at han ga den angrende mannen syndsforlatelse. På den annen side står de psykiatrisk sakkyndige og hevder at Martin var åpenbart sinnsforvirret.
I kveldens episode fortsetter dessuten Lindsay saken mot et stort tobakksfirma. Bobbys venn Berluti havner i vanskeligheter fordi han har hjulpet Bobbys firma med et lån.

Om serien
\"Advokatene\" (The Practice) er blant de mest sette dramaseriene i USA, der den nå er inne i sin fjerde sesong. I förste omgang er det satt opp 17 episoder på sendeplanen i NRK1 i höst.
Serien er skrevet og produsert av David E. Kelley, mannen bak suksesser som \"Chicago Hope\" og \"L.A. Law\". Denne gang gir han et mer realistisk og uglamoröst bilde av hverdagen ved et lite advokatkontor i Boston. Her har juristene lös snipp og bukser uten press. Men smarte er de, og de lar seg ikke pille på nesen når sakene til slutt havner i retten. Ofte tar de saker for ubemidlete, og dermed kan det bli vanskelig å holde selskapets stramme budsjett i balanse.
Bobby Donnell (Dylan McDermott) er sjefen, en ung idealistisk jurist med uböyelig rettferdighetsssans. Hans höyre hånd er Ellenor Fruett (Camryn Manheim), en fornuftig og frittalende dame. Eugene Young (Steve Harris) er en kjapp og energisk kar, mens Lindsay Dole (Kelli Williams) er nyutdannet og noe usikker. Rebecca Washington (Lisa Gay Hamilton) er kontorets trygge og rolige sekretær som holder orden på saker og ting. Endelig har vi Jimmy Berluti (Michael Badalucco), som får tilbud om jobb ved advokatkontoret i kveldens episode.

NRK2 onsdag kl 22.40

Bilde
Bobby Donnell (Dylan McDermott) skal före en sivil sak mot en mann som har kvalt kjæresten sin.

Amerikansk dramaserie
Produksjon: 20th Century Fox (sendt på ABC 1987)
Originaltittel: The Practice
Med Dylan McDermott, Camryn Manheim, Kelli Williams, Steve Harris, Michael Badalucco
Produsent og manusforfatter: David E. Kelley

Pressekontakt: Helene Amlie, tlf 23 04 77 51
\'\'