Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 6. november 2007 kl 22.30 Safari

Fotball-kunst med folkelig appell

Jeannette Platou sparker i gang høstens første
Jeannette Platou sparker i gang høstens første "Safari"-sending med fotball på agendaen. (Foto: NRK)
Første sending er svett av tribunefeber. NRKs "Safari" er i gang igjen med verdens mest aktuelle kunstnere, filmskapere, kulturpersonligheter, popstjerner, filosofer og andre meningsytrere."Fussball: Football" er en utstilling av den tsjekkiske filmkunstneren Harun Farocki som fyller hovedsalen i Museet for Samtidskunst, samt deler av Oslos bybilde til frampå nyåret.

Hva i all verden er det med fotball som engasjerer så voldsomt at voksne mennesker gråter og maler seg i ansiktet? Du får møte kunstnere og kulturpersonligheter som på hvert sitt vis er opptatt av fotball. Harun Farocki for eksempel, som nå stiller ut i Oslo. Han vet nesten litt for mye om hva som egentlig skjedde bak kulissene i den skjebnesvangere finalekampen med Zinédine Zidane (VM 2006).

Stadion reis deg!
Tribunefeber er det helt klart innen arkitektur også. I Norge bygges eller planlegges det akkurat nå nye stadionbygg for godt over to milliarder kroner. Stabekk, Ham Kam, Start og Rosenborg er bare noen av klubbene som bygger nytt eller bygger om sine hjemmebaner. I sommer kåret Dagbladets ekspertpanel Norges fineste stadionbygg, og Fredrikstad Stadion gikk av med seieren. "Safari" tar oss med til Fredrikstad for å sjekke kvaliteten.

Ole "The Gunner"
Videre kan du få med deg videokunst om det å "elske" Ole Gunnar Solskjær. Samt den franske fotografen Charles Frégers portretter av idrettslag.

Amerikansk-filippinske Paul Pfeiffer lager kunst om heltedyrkingen av sportsidoler, og i høst stiller han ut i London. Vet du forresten hvor langt Lars Saabye Christensens kjærlighet til fotballaget Frigg strekker seg? Også dette får du vite mer om i "Safari".


Egenprodusert kunst- og kulturmagasin fra NRK Kultur (2007)
Programleder: Jeannette Platou
Prosjektleder: Jo Raknes
For ytterligere spørsmål: Vaktsjef Ales Ree i Safari, 913551803/23042493 eller ales.ree@nrk.no
Kontaktperson: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900
info@nrk.no