Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 2. april 2009 kl 19.30 Niklas' mat

Grill, grill, grill!

Tv-kokken Niklas Ekstedt inviterer til grillfest. (Foto: SVT)
Tv-kokken Niklas Ekstedt inviterer til grillfest. (Foto: SVT)
Det går mot vår og da er det tre saker som gjelder, mener den svenske tv-kokken Niklas. Og det er grill, grill og grill. Med en stor grillfest avslutter han serien "Niklas’ mat" for denne gang.

Det er duket for grilling hos Niklas. Han lager artisjokksalat med halloumi (en kypriotisk hvitost av sauemelk) og lammekoteletter med ertekrem tilsatt trøffelolje. Videre blir det kyllingfilet på spyd, marinert i presset appelsinjuice og teriyakisaus, samt grillede ananasskiver med ingefær og mascarponekrem. Dette er det som står på menyen når Niklas ber inn gjengen på grillfest.

Bartender Niklas
Til de rykende rettene stiller bartenderen Niklas selvfølgelig opp med leskende drikke. Som aperitiff serverer han en margarita (tequila, sitronsaft m.m.), etterfulgt av eplesaft med sourmix, brasiliansk honningcaipirinha og alkoholfri moltemojito.

Fra Kroatia får vi dessuten et innslag med Niklas der han graver etter verdens dyreste sopp og prøvesmaker olivenolje.

Svensk matserie (2008)
Originaltittel: Niklas mat høst 08/1-10
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900