Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 24. november 2001 kl 18.30 Reser

Sirkus i Nordfjordeid

Mari og Stian har fått tips om en sirkusskole for ungdom i Nordfjordeid, der de skal finne ut hvor grensen går mellom en hvit og en svart løgn. Finnes det en grå? Hvorfor lyver vi egentlig?

Kanskje klarer Mari å lære flammesluking, og det er en liten mulighet for at Stian kan gå på stram line i mer enn tre sekunder.

Musikkvideoparodi
I videoen Mere Rouge (Moulin Rouge) får vi se om jentene i Marmeladies, alle i Stians skikkelse, kan gi oss noen gode tips om hvordan man skal klare seg i popbransjen.

Låra Kraft i hverdagen
Låra Kraft skal prøve å holde hodet kaldt og ikke ty til vold når hun skal kjøpe burger uten sylteagurk.

Om serien
Ungdomsprogrammet RESER startet ny sesong etter sommeren med reiser rundt i landet i RESER-bilen. I høst har programleder Stian Barsnes Simonsen fått med seg en ny makker etter at Stine Buer takket for seg. Mari Grydeland er godt kjent i NRK allerede, blant annet fra ”Etter skoletid” og ”U filter”.

Mye reising
Humor og alvor er stikkord for RESER, som tar utgangspunkt i Stian og Mari som reiser rundt til forskjellige steder i hele Norge, steder seerne har tipset dem om. Der skal de møte ungdom i deres eget miljø og ta opp ting de er opptatt av. Aldersgruppen ligger et sted mellom 10 og 15 år, med vekt på fjortisene. Målet for høsten er å komme seg til Nord-Norge.

Ny dramaserie
RESER har også startet den nye dramaserien ”3 / 4” (les ”Tre til fire”). Serien handler om to gutter og to jenter som går i sjuende klasse og bestemmer seg for å gjøre noe med karakterpress. De hacker seg inn på lærerens datamaskin for å forandre karakterene sine. Men vaktmesteren oppdager dem, og ved et uhell søler de cola på tastaturet. Da begynner det store kaoset.

- Det er også litt forelskelse og intriger flettet inn i historien, sier Mari og Stian.

De to programlederne lover mange musikkvideoparodier og humorinnslag gjennom hele høsten.

Egenprodusert ungdomsprogram
Programledere: Stian Barsnes Simonsen og Mari Grydeland
Prosjektleder: Paal R. Schjerven
Pressekontakt: Elisabeth Burø, 23049841

LENKER
  • Reser