Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 10. mars 2010 kl 21.40 House

Null privatliv med dr. House

Thirteen (Olivia Wilde) får gjennomgå i kveldens episode av
Thirteen (Olivia Wilde) får gjennomgå i kveldens episode av "House". Foto: NBC Universal
Thirteen har med seg en ung kvinne hjem etter en fuktig tur på byen. Plutselig får kvinnen et anfall, og det er ikke annet å gjøre å få henne til sykehuset så raskt som mulig. Dr House og de andre vil garantert lage kvalm.

Thirteen får et forklaringsproblem for sine kolleger på sykehuset når hun må innrømme at hun ikke engang vet at kvinnens navn er Spencer.

Sprikende teorier
House tror anfallet skyldes ecstasy. Kutner tror det heller dreier seg om en blodpropp, mens Thirteen er sikker på at kvinnen bare er hypokonder, og at det ikke er noe alvorlig.

Skitne triks
Thirteen finner ut at Spencer har forsøkt å nå dr. House tidligere for å finne ut hva som feiler henne. Hun blir rasende, og beskylder Spencer for å legge an på henne bare for å få møte dr. House. Men før Spencer rekker å forklare seg får hun sterke smerter i brystet, og hjertemonitoren piper voldsomt.

Om serien
Sammen med sitt team av unge, geniale leger tar Gregory House fatt på medisinske utfordringer med uortodokse metoder.

Doktor Gregory House mangler sosiale antenner og vil helst unngå personlig kontakt med pasientene. Likevel nyter han stor respekt som diagnostiker. Han elsker utfordringen ved å stå overfor et nytt, tilsynelatende uløselig medisinsk puslespill.

I rollen som doktor House møter vi briten Hugh Laurie, kjent blant annet fra barnefilmene "Stewart Little". Han er legesønn og har derfor uttalt at han har litt dårlig samvittighet over å bli "betalt mer enn sin far for å prøve å være en uekte versjon av ham".

Jesse Spencer som spiller legen Robert Chase, er også legesønn i virkeligheten. Ellers på rollelisten står Lisa Edelstein (Ally McBeal), Robert Sean Leonard (Dead Poets Society), Omar Epps (Akutten, Skrik 2).

Amerikansk dramaserie 2007
Produsert av NBC Universal
Originaltittel: House, series 5
Originaltittel på kveldens episode: "Lucky Thirteen"
I rollene: Hugh Laurie (Gregory House), Lisa Edelstein (Lisa Cuddy), Robert Sean Leonard (Dr. Wilson), Omar Epps (Eric Foreman), Olivia Wilde (Thirteen), Peter Jacobson (Chris Taub).
Pressekontakt: Jade Josefine Nordahl tlf: 92403873/ 23044576.
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900
Publikumssevice