Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 10. mars 2002 kl 21.00 Niern: Dark City

Sci-fi thriller om hukommelsestap

Underverdenens skapninger,
Underverdenens skapninger, "De fremmede", får makt over byens mennesker
John Murdoch våkner på et fremmed hotellrom, og oppdager at han er ettersøkt for en serie brutale mord. Han kan ikke huske om han har begått disse mordene eller ikke. Faktisk kan han ikke huske noe som helst, og han tror et øyeblikk at han er blitt sinnssyk. På jakt etter sin identitet kommer han over noen fiendtlige skapninger i underverdenen, som kaller seg ”De fremmede”.

Disse skyggelignende vesenene har den egenskapen at de kan stanse tiden og forandre byen og dens innbyggere på en bisarr og uhyggelig måte. På grunn av et genetisk lune har også John Murdoch denne egenskapen, og derfor kan han, og bare han, stå imot at ”De fremmede” får makt over tankene hans. Derfor må han ødelegges…

Med hjelp av den mystiske doktor Schreber, ”De fremmedes” uvitende følgesvenn, klarer Murdoch å være et skritt foran sine motstandere mens han langsomt setter sammen brikkene i det som er hans livs puslespill: den bittersøte barndommen, kjærligheten til konen Emma som han har mistet, og nøkkelen til de grusomme mordene.

Murdochs merkelige reise tar ham med til utkantene av den uhyggelige byen hvor natten varer evig, og opp mot lyset, friheten og frelsens daggry.

Amerikansk spillefilm fra 1998
Originaltittel: ”Dark City”
Regi: Alex Proyas
I rollene: Rufus Sewell, Kiefer Sutherland, Jennifer Connely, William Hurt og Richard O’Brien.
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83

Bilde
Underverdenens skapninger, ”De fremmede”, får makt over byens mennesker