Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 fredag 12. desember 2008 kl 20.05 Film: The Breakfast Club

Skolefilm fra 80-tallet

Fem high school-studenter må sitte igjen en lørdag. Når dagen er over har det skjedd mye… (Foto: A&M Films/Channel productions/Universal)
Fem high school-studenter må sitte igjen en lørdag. Når dagen er over har det skjedd mye… (Foto: A&M Films/Channel productions/Universal)
Fem studenter uten noe felles må sitte igjen en lørdag på high school-biblioteket. Klokken sju om morgenen har ingen noe å si, men klokken fire om ettermiddagen har de blottlagt sjelen for hverandre og blitt gode venner.

Vi møter fem av de mest klassiske high school-karakterene: idrettstjernen, pøbelen, nerden, skolelyset og den pene samlet på ett brett. Alle fem har på hver sin måte gjort seg fortjent til å sitte igjen, til alt overmål på en lørdag formiddag, og dette fører til uante konsekvenser. De har ingenting felles, de liker heller ikke hverandre, så her er det duket for et skikkelig oppgjør.

Men slik går det ikke. Disse fem ungdommene har mer til felles enn de skulle tro, og kommer ut fra skolen lørdag ettermiddag med et litt mer nyansert syn på livet.

Om filmen
Regissøren John Hughes har laget en spesiell film når det gjelder form og innhold. Blant annet er filmen i sin helhet basert på dialog mellom de fem hovedaktørene.

Filmen er sendt tidligere.

Amerikansk komedie (1984)
Originaltittel: "The Breakfast Club"
Med Emilio Estevez (Andrew Clark), Paul Gleason (Richard Vernon), Andrew Michael Hall (Brian Johnson), John Kapelos (Carl), Judd Nelson (John Bender) Molly Ringwald (Claire Standish) og Ally Sheedy (Allison Reynolds)
Regi: John Hughes
Kontaktperson: Hans T. Wiig, tlf: 23 04 96 23
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900
info@nrk.no