Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 29. mai 2010 kl 21.00 Eurovision Song Contest 2010: Finale

God kveld, Europa!


I kveld skal vinneren av Eurovision Song Contest 2010 kåres – direkte fra Telenor Arena på Fornebu. 25 land konkurrerer om den prestisjetunge seieren. Norges håp, Didrik Solli-Tangen, skal ut som nummer tre i rekken, med låten "My Heart Is Yours".

Trekløveret Nadia Hasnaoui, Haddy N'Jie og Erik Solbakken ønsker hele Europa velkommen når et av verdens største tv-show går av stabelen i kveld. I kommentatorboksen sitter Olav Viksmo-Slettan - klar til å bedømme årets deltakere.

De fem store
I to semifinaler har 20 land kjempet seg til plass til finalen. Hvilke 20 land som har kvalifisert seg, vet vi ikke før de to semifinalene er gjennomført tirsdag 25.mai og torsdag 27.mai. Kun Storbritannia, Tyskland, Spania, Frankrike og Norge er sikre i finalen som forhåndskvalifiserte nasjoner.

Regler for å stemme
I finalen er reglene for stemming todelt. 50 prosent av stemmene avgjøres av publikumsstemmer per telefon og sms. Den andre halvparten vil avgjøres av en profesjonell jury i hvert land som består av fem personer. De fem personene i den norske juryen offentliggjøres under kveldens finale av kommentator Olav Viksmo Slettan og på www.nrk.no/eurovision

Norway – 12 points!
For både folkejuryen og den profesjonelle juryen vil poengsystemet være slik det alltid er i Eurovision Song Contest, med poengkategorier fra 12, 10 og 8-1 poeng. Alle de 42 landene som har deltatt i begge semifinalene, kan stemme i finalen, og landet som får flest poeng, vinner.

Rekkefølgen og telefonnummer
Rekkefølgen for hvordan finalistene skal opptre, trekkes umiddelbart etter de to semifinalene. Denne rekkefølgen vil også avgjøre hvilke telefonnummer det norske publikum kan ringe eller sende melding til for å stemme, og vil informeres om på tv-skjermen under sending.

Hvordan stemme?
For aller første gang vil stemmevinduene bli åpnet fra 1.sang er i gang i finalen - og holde åpent til ca 15 minutter etter siste artist har gått av scenen. Dette gjelder både for semifinale 2 og for selve finalen i kveld.

Telefon: Ring 829 49 0XX (de to siste sifrene tilsvarer nummeret låten fremføres i rekkefølgen) Eks: 829 49 004, hvis du vil stemme på låt nummer 4.
SMS: send nummeret låten fremføres i rekkefølgen til nr 26800. Eks: 4 til 26800.

Det koster kr 5,- per stemme.

Festen før festen!
Allerede kl. 19.55 i kveld er festen i gang. Da starter nedtellingen til den store finalen kl.21.00. Programleder Marte Stokstad er på plass i Telenor Arena sammen med feststemte gjester og vi møter bl.a. Norges store håp, Didrik Solli-Tangen, like før alvoret er i gang.

Samproduksjon EBU (2010)
Prosjektledere ESC: Hasse Lindmo/Jon Ola Sand
Programledere: Nadia Hasnaoui, Haddy N'Jie og Erik Solbakken
Norsk kommentator: Olav Viksmo-Slettan
Pressekontakt: Nathalie Sprus , tlf: 909 42 708, Silje Marie Lien , tlf: 975 25 287 og Anja Nylund Hagen , tlf: 911 64 716
TV-seere bes kontakte NRKs Publikumsservice, tlf 815 65 900LENKER
  • Eurovision Song Contest 
  • http://nrk.no/eurovision/