Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 18. oktober 2002 kl 23.20 Jaga

Morderen får et ansikt

Hovedaktørene i actionserien
Hovedaktørene i actionserien "Jaga": Dr. Richard Kimble (Tim Daly, foran), politiførstebetjent Philip Gerard (Mykelti Williamson) og den enarmede morderen (Stephen Lang).
Dr. Richard Kimble, som er på rømmen etter å ha blitt dømt til døden for drapet på sin kone, har funnet de falske passene til mannen som han vet begikk mordet. Nå har han sendt dem til politimannen som jakter på ham.

- Jeg har gitt deg ansiktet hans. Nå får du få tak i resten, lyder Kimbles beskjed på telefonen til Philip Gerard. Førstebetjenten forlanger at han skal melde seg, men Kimble avslår og legger på røret før politiet har rukket å spore samtalen.

Kimble får seg jobb som bartender i en liten by i Sør-Carolina, der han får et vennskapelig forhold til noen av innbyggerne – men ikke alle. Noen unge bråkmakere skaffer ham store vanskeligheter, og fører til at han høyst ufrivillig kommer i kontakt med den lokale sheriffen.

Om serien
”Jaget” (The Fugitive) var en populær spenningsserie i USA på 60-tallet og ble også en stor filmsuksess i 1993 med Harrison Ford i hovedrollen. NRK1 sender nå en forrykende amerikansk nyinnspilling på 22 timelange episoder. Her spiller Tim Daly legen som blir uskyldig dømt for drapet på sin kone.

Dr. Kimble er en dyktig kirurg og kjærlig ektemann som en dag kommer hjem fra jobben og finner sin kone i en blodpøl. Han blir dømt for drap, men greier å rømme. Snart er han på flukt over hele det amerikanske kontinentet, mens politiførstebetjent Philips Gerard (Mykelti Williamson) jakter på ham døgnet rundt. Samtidig kjemper Kimble desperat for å finne den virkelige morderen (Stephen Lang), en enarmet mann som kom stormende ut fra huset da Kimble fant sin døende kone.

Amerikansk spenningsserie i 22 deler
Originaltittel: The Fugitive
Warner Bros. Television Production, 2000
I hovedrollene Tim Daly, Mykelti Williamson og Stephen Lang
Pressekontakt: Helene Amlie , 23 04 77 51 / 95 10 02 99