Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 26. april 2010 kl 22.30 Hitlåtens historie: Tom's Diner - Suzanne Vega

Briljant enkelhet


Lydverket presenterer: Hitlåtens historie, en programserie om historiene bak verdens største hits. Først ut Suzanne Vegas "Tom’s Diner".

I seks episoder forteller Lydverket historien bak noen av verdens største hits. Hva gjør en låt til en hit? Til en ordentlig hit? Svaret skulle enkelt være at låten er god, men i de aller fleste tilfeller holder det ikke bare å sikre låtens kvalitet.

Ambisjon og lidenskap
I den nye programserien "Hitlåtens historie" dypdykker vi i kjente hits fra de siste par tiår for å finne ut hva som skal til for at en låt udødeliggjøres. Selvsagt får artistene selv fortelle om låtene, men vi treffer også andre personer som på ulike måter har bidratt til å gjøre dem om til hits. Tilfeldigheter, ambisjoner, lidenskap og talent er noen av stikkordene for programmene.

A capella-hiten
Historien om Suzanne Vegas "Tom’s Diner" strekker seg over nesten 30 år, og drar deg gjennom skitne folkrock-klubber, svære diskoteker, cyberspace og helt til topps på hitlistene. Den enkle a capella-låten ble skrevet allerede i 1981, men det tok lang tid før kritikere og fans bet seg merke i låten.

Klippekort til populærkulturen
Det er den briljante enkeltheten som har vist seg å være låtas største styrke, og som har gitt "Tom’s Diner" klippekort til populærkulturen. I første del av "Hitlåtens historie" forteller en åpenhjertig Suzanne Vega om den lange historien bak hennes store hit. Vi møter også den ene halvdelen av produsentduoen DNA som ga "Tom’s Diner" et helt nytt liv.


Nordisk samproduksjon 2010
Produsert av: SVT, DR og NRK
Produsent for "Tom’s Diner – Suzanne Vega": Christian Scharning
Låtene som er satt under lupen i "hitlåtens historie" er: "The Look" (Roxette), "Hard-knock Life" (Jay-Z), "Tom's Diner" (Suzanne Vega), "Enter Sandman" (Metallica), "In Da Club" (50 cent), "Wicked Game" (Chris Isaak)
Prosjektleder: Vivi Stenberg/ 23 04 45 67
Pressekontakt: Jade Josefine Nordahl/ 924 03 873 / 23 04 45 76
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, 815 65 900