Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

SUPER fredag 14. oktober 2011 kl 18.10 Vaffelhjarte

Velkommen til bygda Knert-Mathilde


Boka "Vaffelhjarte" av Maria Parr er nå endelig blitt til tv-serie. Serien på sju deler utspiller seg i den lille bygda Knert-Mathilde på Sunnmøre. Trille og Lena er de eneste to barna på samme alder som bor på den lille plassen. Trille vil veldig gjerne være bestevennen til Lena, men Lena mener det holder å være gode naboer.

"Vaffelhjarte" er basert på boka med samme navn av forfatter Maria Parr. Det er en familieserie på sju episoder som ble spilt inn på Runde ved Ålesund i februar og juni. Serien handler om vennskap, kjærlighet, døden og savn, men også om vaffelhjertene til tante og om farmor, Jonsokbål, bursdagsfeiring og fotballsparking. Odd Nordstoga både spiller i og har laget musikken til serien.

Om boka
Maria Parr debuterte som forfatter med boka "Vaffelhjarte" i 2005. Den ble nominert til Brageprisen i 2007 og er solgt i minst 80 000 eksemplarer i både inn- og utland. Boka er gitt ut i Norge, Polen, Frankrike, Danmark, Belgia, Nederland, Russland, Tyskland, Sverige, Serbia og Japan. Den populære barne- og ungdomsboka skal også nå gis ut i Kina, Korea og Taiwan.

Bursdagsfeiring
I klassen til Lena og Trille går det bare gutter, og Lena mener at Trille må klare å bli bestevenn med i hvert fall en av dem. Derfor vil hun invitere alle guttene i klassen til bursdagselskapet sitt, sånn at de kan finne ut hvem som kan bli bestevennen til Trille. Men så blir bursdagsbarnet syk, og alle gjestene er redde for å bli smittet. Den eneste som kommer til Lena, er Trille.


Familieunderholdning i 7 deler (2011)
I rollene: Trille (Simon Voldsund), Lena (Dagni Myrene), farfar (Nils Sletta), Tante-farmor (Anne Marit Jacobsen), Trilles far Reidar (Svein Roger Karlsen), Trilles mor Kari (Ingrid Anne Yttri), Lenas mor Inger (Silje Breivik), legen Isak (Odd Nordstoga) og Bakke-Jon (Joakim Calmeyer)
Manus og regi: Atle Knudsen
Foto: Snorre Solfjeld
Musikk: Odd Nordstoga
Prosjektleder NRK: Cathrine Simonsen, mobil: 99558944
Pressekontakt: Sarah Jordanson Fauske, tlf: 41 50 67 47.
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, info@nrk.no, tlf: 815 65 900