Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 12. oktober 1999 kl 20.05 Alternativ medisin

Alternativ medisin (t)

NRK2 tirsdag 12. oktober kl 20.05
Alternativ medisin (6:20)

Lysterapi mot vinterdepresjoner

I Danmark får rundt sju prosent av befolkningen vinterdepresjoner. Til behandling av depressive pasienter bruker psykiater Birgit Severin lysterapi. Og behandlingen virker, viser en undersøkelse.
I denne utgaven av \"Alternativ medisin\" møter vi også den amerikanske psykiateren Peter Breggin som i USA har gått sterkt ut mot bruk av såkalte lykkepiller. Han mener at depresjon ikke kan kureres med piller, men bare ved å endre livssyn og livsstil.
\"Alternativ medisin\" har dessuten besøkt soneterapeut Ove Bonnesen. Han har utviklet en spesiell form for soneterapi. Teknikken består i å trykke på punkter på kroppen som har sammenheng med nervesystemet. Denne reflekssoneterapien har vist seg å være effektiv mot et utall av lidelser, blant annet spebarnskolikk og mellomørebetennelse.
En mann i 50-årene som har problemer med overvekt og høyt kolesterol i blodet, blir satt på kur av redaksjonen bak programserien. Vi følger hans kamp mot seg selv og de overflødige kiloene.
Og den amerikanske lege og åndelige veileder Deepak Chopra gir gode råd om hvordan vi kan unngå stress.

Om serien
NRK2 sender i høst en ny dansk serie om naturmedisin og alternative behandlingsformer.
Med gode råd, fakta og personlige erfaringer vil behandlere, leger og pasienter fortelle sine historier om hvordan alternativ medisin og nye behandlingsformer har forandret deres liv.
\"Alternativ medisin\" ser også på tilbudet av såkalte naturlegemidler og bringer de siste forskningsresultatene.
Redaksjonen bak programserien består av journalistene Lotte Hveisel, Lisbeth Kolind og Lars Henrik Lundsgaard. Redaktør er Maria Cuculiza.

NRK2 tirsdag kl 20.05

Dokumentarserie - innkjøpt
Produsert av Danmarks Radio/DR2
Originaltittel: Alternativ sunnhet - et program om sundhet
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41

\0\0\0