Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 21. desember 2002 kl 21.30 Med hjartet på rette staden

Jackie på sporet

Takket være advokat Jackie (Fiona Dolman) og lurendreien Greengrass (Bill Maynard, bakerst) får saken sin løsning i
Takket være advokat Jackie (Fiona Dolman) og lurendreien Greengrass (Bill Maynard, bakerst) får saken sin løsning i "Med hjarte på rette staden". (Foto: Yorkshire Television)
En kvinne kommer til Aidensfield for å lete etter sitt bortadopterte barn, som i mellomtiden er blitt en voksen dame, men advokat Jackie anser det umulig å gjenfinne datteren. Og skjemtegjøken Greengrass lurer politiet trill rundt da han skal arrangere et hundeveddeløp.

Stella Redford ankommer Aidensfield og henvender seg til advokat Jackie i håp om å finne datteren. Hva hun ikke vet, er at under etterforskningen av en serie innbrudd har politikonstabel Mike kommet over et babyfoto av Stellas datter. Jackie kommer på sporet av både datteren og den biologiske faren til barnet – og en familiegjenforening ligger i luften.

Greengrass på banen
Greengrass har et ikke helt lovlig hundeveddeløp i kikkerten, og siden han selv står som arrangør, villeder han politiet til å tro at veddeløpsbanen er på lord Ashfordlys gods.

Så langt, så godt – inntil hundene bykser på en av bystyrelederne i Aidensfield og biter ham…

Mer om serien
Denne høsten og vinteren sender NRK1 24 nye episoder av ”Med hjartet på rette staden” som er spilt inn i idylliske Yorkshire i England. Hovedpersonene er politibetjent Mike Bradley (Jason Durr) og hans sakførerkjæreste Jackie Bradley (Fiona Dolman).

Med seertall på inntil 17,7 millioner er ”Med hjartet på rette staden” den mest sette dramaproduksjon på britisk fjernsyn gjennom tidene. Et kraftfullt og følsomt drama, fylt med humor og de magiske tonene fra klassiske sekstitallslåter, utgjør resepten for seriens enorme suksess. Også i Norge har serien slått an; i forrige sesong hadde ”Med hjartet på rette staden” på det meste drøyt en million seere.

Britisk tv-serie fra Yorkshire Television
Originaltittel: Heartbeat, (serie 9)
I rollene: Med bl.a. Fiona Dolman, Jason Durr, Derek Fowlds, Bill Maynard og Kazia Pelka.
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57