Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 23. mai 2000 kl 22.30 U

U


NRK1 tirsdag 23. mai kl 22.30
U (10:10)

Vårens siste uke med U

Siste U-sending denne våren byr på blant annet grilling, brann, Gluecifer, rare nordmenn, gamle sexpartnere, sol og strand, wakeboard, Moloko, og selvfølgelig Silje, Kjersti, Håvard, Rune og Aggie.

I kveld er det tiende og siste U sending denne våren. Håvard, Silje, Kjersti, Rune og Aggie vil feire, og planlegger å grille på terrassen rett utenfor studio. Silje har fått i oppdrag av Håvard å kjøpe inn minst fem forskjellige typer tennvæske, slik at de har noe å velge i. Er det noe Håvard kan er det nemlig å fyre opp en grill. Og da trengs det tennvæske. Mye tennvæske.
Rune er sterkt imot fordi han mener røyk kan sive inn i studio og ødelegge sendingen. Dessuten minner han om at en grill aldri kan stå ubevoktet på grunn av den enorme brannfaren dette medfører; de har jo tross alt en viktig sending foran seg. Men resten av gjengen viser liten forståelse for Runes skepsis. De mener grill er lukten av sommer.

I U denne kvelden vil tennvæsken flomme. Med katastrofalt resultat. Noe tar fyr...

Gjester i studio
Kveldens første gjest er Kjersti Andvig. Hun er 21 år og student ved Kunstakademiet. Hun holder for tiden på med et neseprosjekt, som går ut på å ta avstøpning av nesene til menn hun har hatt sex med. Av dette lager hun en sjokoladeavstøpning som hun legger i en konfekteske. For Kjersti Andvig er dette kunst. Det har tatt lang tid for Kjersti å få tak i alle nesene, men nå har hun snart klart å oppspore alle sine gamle elskere i inn- og utland. Håvard er ikke en av dem, men er fascinert av prosjektet og vil vite mer.

Frode Mortensen og Fredrik Pettersen er lidenskaplig opptatt av å kjøre wakeboard. Wakeboard har sitt utspring i vannski, men en står altså på brett istedenfor ski. Dette er en vannsport som blir stadig mer populært i Norge. I fjor ble det solgt dobbelt så mange brett som året før. Wakeboard er, i følge Frode og Fredrik, morsommere enn vannski fordi det er mye lettere å gjøre trick.

De har med et wakeboard i studio for å demonstrere forskjellige teknikker for Kjersti.

Reportasjer
Salhiko Kishida er fra Tokyo, en by med nesten tolv millioner innbyggere. Nå er hun utvekslingsstudent i Aurskog, med litt over tolv tusen innbyggere.
Salhiko bor på en gård og går på Bjørkelangen Videregående skole. Hun syntes jentene er tynne, barnslige og veldig opptatt av hvordan de ser ut. Guttene er sjenerte, men pene og hun har lyst på en norsk gutt til kjæreste. I denne reportasjen forteller Salhiko om sitt inntrykk av Norge og nordmenn.

Send en mail til u@nrk.no eller for SMS: send u til 1987.

NRK1 tirsdag kl 22.30

Bilde
1. Kjersti Andvig er gjest i vårens siste studiosending.
2. Frode Mortensen og Fredrik L. Pettersen står wakeboard om sommeren, men gjester U i kveld. (NRK-foto: Ole Kaland)
3. Håvard er klar for grilling med alt det nødvendige utstyret tilgjengelig. (Foto: NRK)
4. De fem programlederne.

Kontaktpersoner:
Pressekontakt U: Åse Mørk (ase.mork@nrk.no), tlf 23 04 20 50
Redaksjonsledere U: Marius Hoel (marius.hoel@nrk.no), tlf 23 04 53 46 og Jan Strande Ødegårdstuen (jan.strande.odegardstuen@nrk.no), tlf 23 04 85 16
Pressetjenesten NRK: Sabine Hammari (sabine.hammari@nrk.no), tlf 23 04 99 18

2
< BR>