Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 11. oktober 2004 kl 20.35 Presidenten

Tobys trygd

Kommunikasjonsdirektør Toby presenterer en plan for president Bartlet. Toby ønsker å
reformere USAs trygdesystem. Han legger det hele fram under fire øyne for Bartlet, som godkjenner planen og ber Toby sette i gang.


Først skaffer Toby en demokrat som sin støttespiller og forsøker også å verve en republikaner for saken. Men den lekker ut, og regjeringen må gå i dekning i spørsmålet om et nytt trygdesystem.

Uvitende stab
Samtidig er stabssjefene Josh og Leo latt igjen på sidelinjen og lurer på hva som egentlig foregår.

Presidentens pressetalskvinne C.J. Cregg er likeså latt i mørke om trygdeplanen og må forsøke å parere alle spørsmål fra en reporter.

Som om dette ikke var nok: En kvinnelig ansatt i kontorstaben i Det hvite hus klager til Josh om en mystisk og forførende dame som utfører et oppdrag for Toby.

Om serien
I "Presidenten" følger vi Josiah Bartlet (Martin Sheen) og hans lojale stab gjennom de store og små begivenheter som preger hverdagen i Det hvite hus. Det handler ikke bare om maktkamp, kjærlighet og vennskap. Serien er kjennetegnet av mye humor og inngående kjennskap til det "hemmelige" spillet i amerikansk politikk.

President Josiah "Jed" Bartlet tilhører demokratene, og bak hans folkelige utstråling skjuler det seg en skarp hjerne og et oppriktig engasjement for at det han tror på også er til beste for landet. Til tross for det konstante presset fra ulike interessegrupper, lar han sin egen overbevisning komme først. Mange lar seg forlede av hans godslige sjarm, bare for å oppleve et hensynsløst motangrep når de minst venter det.

Med sine ulike egenskaper utgjør presidentens utvalgte stab et slagkraftig team som spiller en avgjørende rolle i styringen av landet. Nasjonen overlever på grunn av - men til tider også på tross av - det som skjer i den vestre fløyen i Det hvite hus.

Amerikansk dramaserie (2002/2003)
Originaltittel: The West Wing (Serie 5)
Kveldens episode: Slow News Day
Produksjon: Warner Bros.
Med: Martin Sheen, Allison Janney, John Spencer, Richard Schiff, Dulé Hill, Janel Moloney, Bradley Withford og Stockard Channing
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57

LENKER
  • Les mer 
  • Les mer 
  • Les mer 
  • Les mer