Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 tirsdag 20. oktober 2009 kl 22.30 Desken - Premiere!

Kan vi stole på nyhetene?

Her har du menneskene som i høst skal kvalitetssikre nyhetene for deg, på et analytisk, men humoristisk vis. Fra venstre: Henrik Horge, Siri Kristiansen, Kyrre Hol Johannessen, Mads Eldøen og Ingrid Gjessing Linhave. (Foto: Christian Aas)
Her har du menneskene som i høst skal kvalitetssikre nyhetene for deg, på et analytisk, men humoristisk vis. Fra venstre: Henrik Horge, Siri Kristiansen, Kyrre Hol Johannessen, Mads Eldøen og Ingrid Gjessing Linhave. (Foto: Christian Aas)
Et analytisk og humoristisk panel, med programleder Kyrre Holm Johannessen i spissen, setter fokus på følgende spørsmål: Kan vi stole på nyhetene? Er de sanne? Eller ikke? Ta det med ro. Desken her for å kvalitetssikre nyhetene for deg.

I kveld er det premiere på Desken, et rykende ferskt humorprogram på NRK3. Ledet av Kyrre Holm Johannessen skal to lag med kvikke hoder konkurrere om å avsløre det falske nyhetsinnslaget fra det ekte. Med utgangspunkt i utrolige og rare nyhetsreportasjer fra hele verden, skal det gjennom ulike sprell skilles mellom de nyhetene som er sanne, og de som er rent oppspinn.

Her er Desken:
Kyrre Holm Johannessen: Programleder Kyrre Holm Johannessen er kjent fra P3, hvor han gjennom ni år gjorde seg bemerket med blant annet «Karate», «Kyrre» og «P3morgen». I 2007 ledet han Idol på TV 2 sammen med sin tidligere NRK-kollega Marte Stokstad. Nå trer han på nytt inn i programlederrollen i Desken.

Lag 1:
Siri Kristiansen: Siri Kristiansen er en av P3morgens mest kjente stemmer. Hun er generelt opptatt av humor i alle sammenhenger, også der det ikke passer seg. Hun er skummelt blid; blid fordi hun er glad, skummelt fordi hun faktisk kan være sint når hun er blid. Man vet aldri. Ellers lar Siri seg begeistre av JFK, spekkhuggere, interiør, Sør-Afrika, boksing, dialekter, vann og alle former for hytteturer.

Henrik Horge: Henrik er skuespiller og aktiv i improvisasjonsteatermiljøet i Norge, blant annet sammen med Mats Eldøen. Før sin offisielle skuespillerutdannelse var Horge fast medlem av skuespillerstaben i NRK-serien Midt i Smørøyet hvor han blant annet var Elgen i husbandet The Ænnimals. Han er også med i "Super-harmoni-duoen" Brødrene Löwenstjerne sammen med Steinar Taarn Sande.

Lag 2:
Ingrid Gjessing Linhave: Hun prøvde seg på Paul McCartneys artistskole og jobbet litt i NRK, men det var som programleder i Idol Ingrid Gjessing Linhave for alvor ble kjent. Nå har hun tilbake i NRK, hvor hun blant annet har vært en kjent stemme i Reiseradioen og som rollefiguren Amy i animasjonsserien Halvseint. Nå sist har hun vært å se som programleder på NRK Super.

Mats Eldøen: Mats Eldøen kjent fra sin rolle som Edvard Tallaksen i den norske kinosuksessen Max Manus. Han har gått på Romerrike folkehøgskole og har lang erfaring fra barne- og ungdomsteater, samt studentteateret i Oslo og Oslo Nye Teater. Eldøen er flere ganger norgesmester i teatersport.

Norsk humorserie (2009)
Produsert av: Monster Entertainment as
Producer: Helge Lyngstad
Prosjektleder: Guri Skavlan
Pressekontakt: Silje Marie Lien, 23 04 41 01/975 25 287
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no