Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 søndag 13. desember 2009 kl 20.00 20 sekunder lykke

Jakten på adrenalinet

Vi følger ekstremsport-utvøren Karina Hollekim, og hennes karriere innen basehopping. (Foto: F24 Film)
Vi følger ekstremsport-utvøren Karina Hollekim, og hennes karriere innen basehopping. (Foto: F24 Film)
Dokumentaren følger ekstremsport-utøveren Karina Hollekim over en fem års periode. Den viser en ung kvinnes fascinasjon for basehopping inntil en ulykke forandrer hennes liv.

Den tyske dokumentarskaperen Jens Hoffmann møtte den norske frikjøreren Karina Hollekim først i 2002. På den tiden hadde hun akkurat begynt å vise interesse for basehopping. Hoffmann startet øyeblikkelig å filme henne i håp om å få en forståelse av hennes avhengighet til ekstremsport.

I løpet av de fem årene Jens Hoffmann fulgte Karina, ser vi at basehopperen gradvis åpner seg for kameraet og gir oss et innblikk i en livsstil og tankemåte som ofte blir misforstått. Hvordan er en basehoppers tanker rundt livet, døden, risikoen og ikke minst det å konfrontere sin egen frykt?

En dødelig sport
I kveld får vi være med på en reise fra begynnelse til slutt. For Karina ender reisen med en ulykke som nesten koster henne livet.

- Basehopping kan drepe folk momentant, sier den profesjonelle basehopperen Jeb Corliss, det er en av veldig få sportsgrener i verden hvor en liten feil kan være fatal.Tysk dokumentar fra 2007
Original Tittel: 20 Second of Joy
Regi: Jens Hoffmann
Produsert av F24 Film
Pressekontakt: Nathalie Sprus , 23044575/90 94 27 08
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900