Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 1. mars 2005 kl 19.55 Jan Johansen: Jakten på den norske mannen

JJ og kvinner

Jan fra Rena forteller om hva han falt for ved sin kone. (Foto: Dropout Productions)
Jan fra Rena forteller om hva han falt for ved sin kone. (Foto: Dropout Productions)
Bak enhver suksessfull mann står en sterk kvinne, heter det. Jan Johansen er intet unntak. I kveldens program handler det om Jan Johansens forhold til kvinner, spesielt mødre og partnere.

Jan Johansen har i det store og hele et skikkelig godt forhold til moren sin. Det er nært, fortrolig og stabilt. Men hvordan traff han sin utkårede? Vi får høre flere historier om hvordan Jan Johansen møtte sin store kjærlighet og hvordan de har det i dag.

Men til tross for det åpenbart gode forholdet til damene, må det være noe som irriterer ham? Christine Koht hjelper Jan Johansen å få det. Hun gir ham boksehansker og ber ham slå ut sin frustrasjon samtidig som han roper hva som plager ham. Det blir med andre ord en terapeutisk halvtime med Jan Johansen i kveld.

Om serien
Hvem er den norske mannen? Hva liker han? Hva liker han ikke? Og hvordan har han det, egentlig? Dette har Christine Koht og hennes redaksjon satt seg fore å finne svaret på. Utgangspunktet er de 839 Jan Johansen'ene i Norge. Jan Johansen er det vanligste mannsnavnet i landet.

I løpet av åtte episoder snakker Koht med Jan Johansen'er landet rundt. Underveis blir vi nærmere kjent med et utvalg av dem. For programlederen er ingen spørsmål utelukket, ingen detaljer uinteressante: Liker han friluftsliv? Hvor mange erter spiser han i løpet av et år? Hva foretrekker han på tv? Hva er favorittfargen?

Store og små spørsmål blandes sammen med statistiske fakta, så som snittalder, snittinntekt, når han blir gift og så videre. Etter hvert danner det seg et bilde av den norske mannen, og i siste episode får vi svaret på spørsmålet: Slik har den norske mannen det!

Dokumentarserie fra Dropout Productions (2004)
Programleder: Christine Koht
Prosjektleder: Charlo Halvorsen
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup, 23 04 98 41/92 01 55 79
Vises også i Nett-TV.