Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 25. juli 2010 kl 21.05 Millionær i forkledning

Den uvitende millionæren


Som mange andre, lever Rob Lloyd i sin egen boble og tenker mest på sine egne saker. Det er ganske mye; med 16 timers arbeidsdager er han en vellykket og formuende eiendomsutvikler. Han bor på et vakkert gods, og hobbyen er hester.

Dette var før han kom til Belfast. Her går han med på å bo og arbeide i det protestantiske området Shankill Road. Han utgir seg for å lete etter ungdomsprosjekter og må klare seg på et lite beløp hver dag.

Snart finner han et prosjekt i Catholic Ardoyne som heter Flax Foyer som tilbyr boliger for både protestanter og katolikker.

Oppholdet i Belfast får Rob til å reflektere over sitt eget liv. Og selvsagt, han gir fra seg tusenvis av pund når han avslører at han egentlig er en millionær.

Om serien
Sommeren 2010 sender NRK1 seks nye episoder av serien "Millionær i forkledning", der en ekte millionær menger seg med folk som lever under fattigdomsgrensen. Målet er å gi en bit av sin formue til dem som trenger det mest.

Millionærene forlater sine familier og komfortable boliger, lever på et minimalt budsjett i kummerlige kår og jobber gratis. Filmteamet utgir seg for å lage en dokumentar, og etter ti dager avslører millionæren seg og gir bort den store gaven.

Seriekonseptet ble utviklet av Stephen Lambert i 2006. "Millionær i forkledning" finnes også i en amerikansk versjon. Dette er vaskeekte reality-tv, og som sådan har den skapt en del kontroverser.

Britisk realityserie i seks deler, 2009
Originaltittel: The Secret Millionaire
Produsert av: Channel 4/RDF
Pressekontakt: Sidsel Mundal, 414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900LENKER
  • Les mer