Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 23. mai 2006 kl 22.30 Safari

Ibsen i kunsten

Safari: Marte Spurkland med Ibsen-dukken fra Wakka Wakkas produksjon Death of Little Ibsen i New York. (Foto: NRK)
Safari: Marte Spurkland med Ibsen-dukken fra Wakka Wakkas produksjon Death of Little Ibsen i New York. (Foto: NRK)
I vårens siste Safari ser programleder Marte Spurkland nærmere på Ibsen, enten han dukker opp i dukketeater i New York eller i en golfturnering…

Med dukkene til norske Kirjan Waage setter det New York-baserte dukketeateret Wakka Wakka opp stykket Death of Little Ibsen, en svart komedie som tar utgangspunkt i Ibsens liv og arbeid.

En vei inn i Ibsens tankeverden
SLIPP MEG er arbeidstittelen til Ibsenbiograf Ivo de Figueiredos tekst- og bildebok som skal hjelpe unge mennesker inn i Ibsens tankeverden. Jo Michael de Figueiredos er bilderedaktør og fotograf, og har valgt bilder fra "vår kollektive historie" til å aktualisere stoffet. Kunnskapsdepartementet vil gi boken som gave til alle elever på annet videregående trinn i 2006.

Ibsen i Calixto Bieitos regi
Festspillene i Bergen setter opp Peer Gynt i regi av Calixto Bieito. Den spanske regissøren er kjent for sine utagerende oppsetninger av klassiske verker. Han er primært interessert i melankolien i dagens samfunn, ikke gammeldags drama med storslått, heroisk død. Safari har fulgt prøvene til sjokkregissøren i Barcelona og sett en framtidsversjon av Peer Gynt i et kynisk post-olje samfunn.

Ibsen og golf
Får vi vite hvorfor en golfturnering slett ikke er så fjernt fra Ibsen som en kunne tro, og at Frihetsgudinnen i New York ville blitt stilt i skyggen hvis Gustav Vigeland hadde fått det som han ville etter dikterhøvdingens død.

Egenproduksjon fra NRK Kultur (2006)
Programleder: Marte Spurkland
Reportere: Ingerid Nordstrand, Tina Waldø-Jensen, Sven Erik Helgesen, Arild Jonsjord, Marit Christina Lie, Hanne Skrikerud, Barbro Ross Viallatte og Helle Johnsrud
Vaktsjef: Jo Raknes
Prosjektleder: Bjørn Hulleberg
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900, info@nrk.no

Vises også i Nett-TV.