Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 16. desember 2013 kl 18.20 Jul i Svingen

Spillegale gutter


I Svingen er det spillfeber, men det er ikke bare barna som blir bitt av basillen. I sin egen stue spiller Marvin seg nemlig fra gård og grunn.

Marvin vil at Klara og Linus skal spille om sjokoladebitene de har fått til dessert, men Linus har hørt fra Nure at man kan bli spillegal og trekker seg. Marvin og Klara derimot setter sin lit til terningene, noe som skal vise seg å bli svært kostbart for stakkars Marvin.

Samtidig har Børre lurt med Atif og Nure på bingo. Atif blir spillegal, selv om muslimer ikke har lov til å spille pengespill. Faren oppdager ham, og mannen blir fryktelig lei seg og tar med seg sønnen hjem.

Så stjeler Børre en bingobong fra en gammel dame og gir den til Nure. Nure får bingo, og vinner et opphold på høyfjellshotell. Men fru Wold som er bingovertinne avslører at han vant på en stjålet bong….

Om serien
Årets julekalender, "Jul i Svingen", er blant NRKs mest omfattende egenproduserte dramaserie. Den tar oss med tilbake til Svingen der Linus og vennene hans bor.

Gjennom hele desember følger vi barn og voksne i Svingen på eventyr og mange opplevelser. Hver episode er enkeltstående, og historiene blir fortalt med en stor dose humor, varme, underfundighet og nærhet.

Hele 213 opptaksdager og halvannet år med etterarbeid gjør "Jul i svingen" til en av NRKs største dramaserier. Manus er skrevet av Kjetil Indregard og regi er ved Atle Knudsen.

"Jul i Svingen" ble første gang sendt på NRK i 2006.

Egenprodusert dramaserie fra Barn og ungdom (2006)
Manus: Kjetil Indregard
Regi: Atle Knudsen
Musikk ved: Odd Nordstoga og John Vinge
Prosjektleder: Hege Waagbø og Annelene Søyland
Med: Jakob Borgen (Linus), Sebastian Warholm (Nure), Yvonne Johnsrud (Akaya), Ina Svenningdal (Åsa), Hassan Ali Iqbal (Atif), Erika Krohn (Victoria), Adrian Falch Karlsen (Børre), Mia Daniels (Klara Klegg) og Henrik Jacob Schatvet (Morten Mygg).

De voksne skuespillerne som er med: Anders Mordal (Marvin), Benedikte Lindbeck (Agnetha), Fritjov Såheim (Biggen), Bente Børsum (Fru Wold), Bibi Razia (Saima), Raija Iftikhar Ahmed (Omar), Turid Gunnes (Grete Bergum), Ulla Broch (Lucy), Fredrik Hannestad (Tor), Ayu Dewi Aarvak (Kartini), Siv Klynderud (Vera), Mats Mogeland (Arne Olav).

Presseansvarlig: Hilde Ljøen, 23 04 72 36/95 70 11 47
TV-seere bes kontakte: Publikumsservice, 23 04 70 00
LENKER
  • Barna i Jul i Svingen: