Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 22. juli 2004 kl 19.30 På skråplanet: En lys levende kalender og rutetabell

Imponerende hukommelse

Bjørn Erik Stubberud kan flere togtider enn selv den mest rutinerte konduktør. (Foto: NRK)
Bjørn Erik Stubberud kan flere togtider enn selv den mest rutinerte konduktør. (Foto: NRK)
Bjørn Erik Stubberud er en levende kalender og rutetabell. Spør ham om været i Fredrikstad på St. Hans-aften i 1980 eller når Bergensbanen stopper på Hokksund, og han vet svaret. Egil Teige har truffet klisterhjernen.

Stubberud er et unikum når det gjelder alt som har med norske tog å gjøre. Han vet hvor de fleste togene i Norge befinner seg på ethvert tidspunkt, han husker både gamle og nye rutetider og han vet hvilke setetrekk de forskjellige togtypene har. Man må vel kunne kalle Stubberud en togfantast.

Kalenderkunnskap
Men han har flere talenter. Stubberud kan hele kalenderen på rams fra 1800 til 2100, og han vet hva slags vær det har vært hver eneste dag de siste 30 årene. Naturligvis vet han hva klokken er på ethvert sted på jordkloden. Han husker svært detaljert hva han gjort hver eneste dag de siste 30 årene, og spesielt husker han ferier. Selv drar han på bussferie til utlandet i uke 29 og 30 hvert år. Tog i utlandet kommer ikke på tale, for de utenlandske togene er så stygge, mener Stubberud.

Vi får høre mer om Bjørn Erik Stubberuds fantastiske hukommelse i dette portrettprogrammet, ledet av Egil Teige.

Om serien
Vi er alle originaler, men noen er definitivt mer originale enn andre. I "På skråplanet" blir det underholdende og lærerike portretter av fargerike karakterer - mennesker som virkelig har våget å gå sine egne veier. Programleder Egil Teige har truffet stuntpoeten Triztan (Kjell Erik) Vindtorn, oppfinner, interiørarkitekt og kunstner Bengt Carling, "den levende kalenderen og rutetabellen" Bjørn Erik Stubberud og maleren, filosofen og livskunstneren Laurie Grundt.

Egenprodusert portrettserieav Faktaavdelingen, Samfunnsredaksjonen
Programleder: Egil Teige
Presseansvarlig: Håkon M. Sverdrup, tlf 23 04 98 41/92 01 55 79,