Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 8. november 2003 kl 15.30 V-cup skøyter: 1500 m menn og 3000 m kvinner

Verdenscupåpning i Vikingskipet

Ove Eriksen ser fram mot en spennende skøytesesong. (NRK-foto: Ole Kaland)
Ove Eriksen ser fram mot en spennende skøytesesong. (NRK-foto: Ole Kaland)
I dag starter verdenscupen i skøyter. – Jeg har stor tro på de norske utøverne denne sesongen sier NRKs Ove Eriksen. Han er på plass og kommenterer direkte fra helgens spennende sesongstart på Hamar.

Ove Eriksen gleder seg til vintersesongen, og håper de norske løperne vil gjøre det skarpt i år.
- Det store spenningsmomentet i år er Norges nye trener Peter Mueller. Han kjenner jeg godt, og han er jo en av verdens beste trenere. Han har trent fram utøvere som Dan Jansen, Bonnie Blair, Gianni Romme og Marianne Timmer som alle har tatt OL- og VM-medaljer i fleng.

-Det blir spennende å se hva han har fått til siden han tok over treneransvaret i mai, sier Eriksen. Han mener testresultatene tyder på at de norske løperne har fått et løft, og har spesielt stor tro på Eskil Ervik og Lasse Sætre på søndagens 5000m og Petter Andersen på lørdagens 1500 m. På kvinnesiden holder Eriksen en knapp på søstrene Bjelkevik.

Gratis adgang
I dag arrangeres 3000 m kvinner og 1500 m menn, samt lagtempo menn. I morgen er det klart for 5000 m menn og 1500m kvinner, samt lagtempo kvinner. Arrangørene håper på god stemning i Vikingskipet og gir publikum muligheten til å sikre seg gratis adgang til. Begge dagene er det gratis inngang på vekslingssiden og i svingene.

NRK Sport
Programleder: Ove Eriksen
Pressekontakt: Frøydis Haug, 23 04 99 18, 98 48 02 78