Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 2. november 1999 kl 20.05 Alternativ medisin

Alternativ medisin (t)

NRK2 tirsdag 2. november kl 20.05
Alternativ medisin (9:20)

Røykestopp med akupunktur

I fire programmer framover skal vi følge tre travle, storrøykende menn fra tv-bransjen som vil slutte å røyke. De skal prøve å stoppe røykesuget ved hjelp av akupunktur.
Røykestopp med akupunktur er hovedteamet i kveldens utgave av \"Alternativ medisin\".
Menns problemer skal det også handle om i et annet innslag. De fleste menn over 60 får på et eller annet tidspunkt problemer med vannlatingen. Lett forstørret prostata kalles det, men mange menn gjør ikke noe med problemet. Nå viser undersøkelser fra flere land at et naturlegemiddel laget av frukten fra dvergpalmen kan hjelpe.

Intuisjon som rettesnor
Den amerikanske forfatteren James Redfields \"Den 9. innsikt\" er blitt en bestselger verden over. Den handler om å endre sin livsoppfatning og lære å lytte og handle mer etter sin intuisjon. På den måten kan man finne meningen med livet, mener Kirsten Brabrand, som underviser i prinsippene fra \"Den 9. innsikt\".
Den danske biopat og urteterapeut Henrik Dilling gir råd om hvordan man på naturlig måte kan få bukt med mange problemer. Denne gang er det råd for impotens.
Den amerikanske legen Deepak Chopra er kjent som en av de største innen åndelig utvikling. Han har skrevet en rekke bøker. I den siste, \"Veien til kjærlighet\", forteller han om hvordan man oppnår kjærlige relasjoner til sin partner, familie og venner.

Om serien
NRK2 sender i høst en ny dansk serie om naturmedisin og alternative behandlingsformer.
Med gode råd, fakta og personlige erfaringer vil behandlere, leger og pasienter fortelle sine historier om hvordan alternativ medisin og nye behandlingsformer har forandret deres liv.
\"Alternativ medisin\" ser også på tilbudet av såkalte naturlegemidler og bringer de siste forskningsresultatene.
Redaksjonen bak programserien består av journalistene Lotte Hveisel, Lisbeth Kolind og Lars Henrik Lundsgaard. Redaktør er Maria Cuculiza.

NRK2 tirsdag kl 20.05

Dokumentarserie - innkjøpt
Produsert av Danmarks Radio/DR2
Originaltittel: Alternativ sunnhet - et program om sundhet
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41