Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 21. juni 2007 kl 21.50 Niern: Lunkent vann under en rød bro

Humørfylt japansk erotikk

Sakeo (Misa Shimizu) og Yosuke (Koji Yakusho) innleder et helt spesielt kjærlighetsforhold.
Sakeo (Misa Shimizu) og Yosuke (Koji Yakusho) innleder et helt spesielt kjærlighetsforhold.
Yosuke er en mislykket forretningsmann som drar for å besøke en venn, den forfyllede bomsen Taro. Taro forteller om en Buddha-statue han har stjålet og gjemt. Etter Taros død drar Yosuke av gårde for finne statuen, men han finner i stedet en ung kvinne med en helt spesiell erotisk appetitt

Letingen etter den verdifulle statuen fører Yosuke (Koji Yakusho) til et hus bebodd av en senil konditor og hennes livlige barnebarn Saeko (Misa Shimizu). Yosuke får inntrykk av at Saeko ikke er som andre unge piker når han ser hvordan hun stjeler ost på det lokale markedet. Hun forteller ham senere at kroppen hennes er som en foss som veller opp i henne. Det eneste som hjelper er å gjøre noe rampete, for eksempel stjele ost – eller kaste seg ut i en kraftig runde med sex.

Ikke lenge etter er Yosuke og Saeko entusiastisk i gang med å utveksle kroppssafter, i så stor grad at vann strømmer ut fra Saekos nedre regioner som en gedigen brannslange. Vannet renner ned til nærmeste bekk, hvor fisk samler seg for å hoppe og sprette i de spesielle omgivelsene. Yosuke bestemmer seg for bli en stund, og tar seg jobb som fisker. Ikke bare tar han hånd om Saekos spesielle behov, han leter også etter Buddha-statuen.

Om filmen
I 1998 annonserte den japanske filmregissøren Shohei Imamura at han ville trekke seg tilbake med det ville og intense krigsdramaet "Kanzo Sensei". Men meldingen om tilbaketrekningen viste seg å være overdrevet. Imamura kom tilbake med dette bisarre, romantiske dramaet om den makten virkelig god sex har, basert på en bok av Henmi Yo.

"Lunket vann under en rød bro" gir uttrykk for en sunn fascinasjon av sex mellom mennesker og en jordnær sans for humor. Etter manges mening er dette Imamuras morsomste og letteste film i hele hans omfattende karriere. Scenen hvor Yosuke og Saeko har sex sammen for første gang, og vannet står som en geysir fra kroppene deres, er alene verdt inngangsbilletten, ifølge enkelte anmeldere.

Filmen er sendt tidligere.


Japansk/fransk romantisk drama (2001)
Originaltittel: "Akai hashi no shita no nurui mizu"
Med: Koji Yakusho, Misa Shimizu, Mitsuko Baisho, Kazuo Kitamura
Regi: Shohei Imamura
Pressekontakt: inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78