Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 8. april 2001 kl 20.55 Niern: Tombstone

Niern: Tombstone (t)


NRK2 søndag 8. april kl 20.55
Tombstone

Legendarisk revolveroppgjør

Stedet er byen Tombstone i Arizona, året er 1881. Det brygger opp til et gigantisk revolveroppgjør, kjent senere som ett av tidenes mest beryktede i Det ville vesten. I sentrum for hendelsen står Wyatt Earp.

De verste desperadoene i området rundt Tombstone samler seg til en fryktinngytende, lovløs gjeng som består av de raskeste våpentrekkerne i Vesten. Deretter legger de sin klamme hånd over byen.

En dag kommer Wyatt Earp til Tombstone sammen med sine brødre og deres koner. De er på leting etter et fredelig sted å slå seg ned og starte forretninger. Earp er en lovens mann og har bestemt seg for å ligge unna problemene byen strir med. I stedet vil han konsentere seg om å gjøre kur til den vakre varietéartisten Josephine...

Men de lovløse gjør det vanskelige å ikke ta til forsvar. Earps brødre får med seg hans gamle venn, den dristige gambleren Doc Holliday, og sammen overtaler de Earp til å ta del i kampen. Dermed er det duket for en av de mest beryktede hendelsene i Det ville vesten - det legendariske revolveroppgjøret ved OK Corall.

Men historien ender ikke her. Ikke alle de lovløse blir drept i oppgjøret, og Earp og familien blir truet på livet. Når en av brødrene, Morgan, til slutt blir drept, bestemmer Earp seg for å rydde opp i Tombstone en gang for alle.

NRK2 kl. 20.55
Tidligere sendt 2.4.00

Amerikansk western fra 1994
Originaltittel: Tombstone
Regi: George Pan Cosmatos
I rollene: Kurt Russel, Val Kilmer, Sam Elliot, Bill Paxton, Dana Delany, Powers Boothe, Jason Priestly
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53 (anna-marie.normann@nrk.no)

Bilder
1. Kurt Russel spiller Wyatt Earp, mannen som tar mål av seg å rydde opp i den lovløse byen Tombstone.

2. Doc Holliday (Val Kilmer).

3. De gode, Wyatt Earp og hans medhjelpere, rustet til kamp mot de onde.