Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 16. april 2011 kl 19.55 Mesternes mester

Nå blir det personlig!


Hittil har mesterne kunnet konkurrere mot hverandre og prøve å bli best, men nå er det strategi som er nøkkelordet. Her må hver og en prøve å "ødelegge" for en annen. Og det sitter ikke like godt hos alle.

"Strategi" høres egentlig ikke så farlig ut – gjør det vel? Men igjen så viser det seg at nettopp de taktiske konkurransene fungerer som slangen i mesternes-paradiset.

Taktikk, løpsopplegg, slagplaner, vurderinger av egne og motstanderens sterke og svake sider er en viktig del av det å bedrive toppidrett. Det å tenke strategisk er viktig for å nå langt. Men om noen lager allianser og begynner å samarbeide mot enkeltpersoner for å skaffe seg selv en fordel, så kan det fort bli litt temperatur!

Den første konkurransen er "Hammeren". I seg selv en utrolig enkel oppgave: slå ned spikeren til motstanderne før de slår ned din. Når spikeren din er slått ned, er du slått ut. Enkelte blir overrasket da det viser seg at noen av deltagerne har vært lure og sett en gyllen mulighet til å gå sammen for å slå ut de andre. Det blir definitivt temperatur og en god del sure miner, og ikke minst blir det vekslende snekkerferdigheter.

Kort tid etter kommer konkurranse nummer to – "Utfordringen". Deltagerne må utfordre én av de andre i en av fem forskjellige øvelser. De har alle sjetonger å satse, og det gjelder å samle så mange som mulig. Hvem har pokerfjes, hvem er best til å lese de andres ferdigheter, og hvem går "all in", for å si det på pokerspråket?

Kjøp av poeng
Heldigvis har deltagerne en dyktig lagspiller i gruppa: Trine Haltvik forstår at ikke alle har det like bra, men håndballstjernen har noen ess i ermet for å løse opp en litt anspent stemning. Og underveis får vi vite en del om drømmer og aspirasjoner for hver enkelt som nok ikke mange hadde gjettet på forhånd

Før den siste konkurransen er det jevnt både i topp og bunn av resultatlistene. Når deltagerne så får utdelt 100 druer hver og skal kjøpe seg poeng for disse, er det ikke alle som klarer å henge med i svingene.

Når poengene er fordelt og regningen gjøres opp, vil det avsløres om det har lønt seg å være lur og strategisk fra start eller ei. Vinnere og tapere blir overrasket. Men det er ikke slutt ennå… Det er fortsatt én overraskelse igjen.

Om serien
I hvert program skal deltagerne gjennom tre krevende øvelser som vil sette alle deres evner på prøve - det være seg fysisk eller mentalt. Etter de tre konkurransene må den deltageren som ligger sist sammenlagt, velge ut en av de andre som motstander til "Nattesten". Dette er en vinn eller forsvinn-konkurranse, som avgjør hvem som får være med videre. Det blir ti programmer før årets "Mesternes mester" endelig kåres. Årets yngste deltaker er 28, og årets eldste er 57 år gammel.

De to første rundene av "Mesternes mester", sendt vinter/vår 2009 og 2010, var store seersuksesser. I gjennomsnitt har hvert av de to første sesongenes programmer blitt sett av over en million mennesker. Finaleprogrammet i fjorårets sesong hadde en seerandel på 70,7 prosent og ble sett av 1.128000 nordmenn (på det meste over 1,3 millioner).

Tredje sesong av "Mesternes mester" ble spilt inn flere steder på den nydelige øya Kypros. Mesterne ble innlosjert i et herlig hus ved havet utenfor Paphos, på vestsiden av Kypros, ca to timers kjøretur fra flyplassen i Larnaca.

Her er årests Mesternes mester:
1. Ailo Gaup (31), tidligere motorcrosskjører. Ailo er født i Tromsø, og oppvokst i Kautokeino og Alta.
2. Frode Estil (38), tidligere langrennsløper fra Lierne. Bosatt i Meråker de siste 10 årene.
3. Finn Christian Jagge (44), tidligere alpinist fra Stabekk, bosatt på Malmøya utenfor Oslo.
4. Halvard Hanevold (40) tidligere skiskytter fra Asker.
Halvard Hanevold har vunnet tre OL-gull og fem VM-gull.
5. Frode Rønning (51) tidligere skøyteløper fra Trondheim.
6. Kay Arne Stenshjemmet (57) tidligere skøyteløper fra Lillestrøm.
7. Trine Haltvik (45) håndballspiller fra Trondheim.
8. Liv Grete Poirée (36), tidligere skiskytter fra Hålandsdalen, Fusa.
9. Siren Sundby (28), tidligere seiler fra Son, bosatt i Oslo.
10. Lene Jenssen (53), tidligere svømmer fra Fredrikstad, bosatt i Stockholm de siste 23 årene.
11. Jorunn Horgen (43), tidligere brettseiler fra Røyken, født i Krokstadelva.

Dag Erik Pedersen er mannen som skal geleide deltakerne – og seerne - gjennom sterke fysiske og psykiske utfordringer i løpet av konkurranseperioden.


Norsk underholdningsprogram 2011
Produsert av: Rubicon TV for NRK
Produsent: Mattis Koppang
Programleder: Dag Erik Pedersen
Medvirkende: Jorunn Horgen, Lene Jenssen, Siren Sundby, Liv Grete Poiree, Trine Haltvik, Kay Arne Stenshjemmet, Ailo Gaup, Frode Estil, Frode Rønning, Halvard Hanevold, Finn Christian Jagge.
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden , 909 55 364 / 23 04 98 41
Tv-seere bes kontakte NRKs Publikumsservice, tlf 815 65 900