Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 23. oktober 2006 kl 23.10 Store studio

Dronning Elisabeth og Henrik

Anne Lindmo og Per Sundnes får besøk av Henrik Mestad og Marie Simonsen. (Foto: Fredrik Arff)
Anne Lindmo og Per Sundnes får besøk av Henrik Mestad og Marie Simonsen. (Foto: Fredrik Arff)
Store studio retter søkelyset mot aktuelle filmer. Henrik Mestad, høstens mest brukte filmskuespiller, er gjest. Marie Simonsen snakker om "Elisabeth", filmen om dronningen med samme navn. Margaret Berger synger, og det blir fokus på Ole Bull.

Han spiller Jan Eivind i "Reprise". Han er Hans i "Sønner". Dessuten er han en av "Gutta boys". Skuespiller Henrik Mestad har jobbet hardt den siste tiden, for i høst er han meget godt synlig både på det store, hvite lerretet og på litt mindre skjermer rundt i folks stuer. Nå er han også gjest hos Anne Lindmo.

Da Diana døde
Da prinsesse Diana ble drept i trafikkulykke i Paris i august 1997, ble England rammet av sjokk. Nasjonen samlet seg i sorgen over den populære prinsessens bortgang, og Tony Blair fremstod som en samlende skikkelse. Det er mer enn man kan si om dronning Elizabeth, som etter manges mening ventet altfor lenge med å uttrykke sin sorg. Mange mente at hun til slutt motvillig måtte gi etter for presset. Nå er filmen om dronning Elizabeth og de dramatiske dagene kommet, med Helen Mirren i hovedrollen.

Dagbladets politiske kommentator Marie Simonsen var korrespondent i London da Diana døde. Hun har sette filmen, og i Store studio forteller hun hva hun synes.

Fra Idol til fe
Margaret Berger er en av de etter hvert mange eks-Idol-deltakerne som har hatt størst suksess med solokarriere. Etter andreplassen i 2004 har hun gitt ut to album, det siste – "Pretty Scary Silver Fairy" – kom i høst. I Store studio gir hun oss en musikalsk smakebit.

Byen er Bergen
Når Brann ikke leverer, får man heller ty til Ole Bull. Komponisten og musikeren er svært myteomspunnet, men dessverre er ikke alt sant. Dette vet musikkprofessor og organist Harald Herrestahl bedre enn noen, for han er forfatteren av et firebinds verk om Bull. Herrestahl er gjest i Store studio.

Om programmet
Store studio er NRKs populærkulturelle mandagstalkshow. Anne Lindmo er fremdeles programleder, mens popreporter Per Sundnes fortsetter å frese rundt på jakt etter gamle og nye venner i popuniverset. Sammen gleder de seg til nok en sesong med mandagsfester i Store studio. Anne Lindmo lover å fortsette suksessformelen:

- Vi ser frem til spennende møter med gjester fra musikk, film, teater, litteratur, design og meningsproduksjon, vi skal drøfte nye tendenser og impulser og fyre opp en og annen debatt. Som alltid runder vi av kvelden med et aktuelt band som spiller levende musikk.

Egenproduksjon fra NRK Underholdning (2006)
Programledere: Anne Lindmo og Per Sundnes
Prosjektleder: Ales Ree
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup 23 04 77 51 (92 01 55 79),
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.no