Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 20. august 2013 kl 21.30 Hjelp, vi skal føde

Prosjekt fødsel


Etablerte par, single kvinner, unge og eldre, rike og fattige – alle skal de innom Hvidovre Hospital og Danmarks største fødeavdeling.

I sesong 2 av den danske serien møter vi blant andre Niels og Maria, som er tilhengere av hjemmefødsler. Nå forbereder de seg til den fjerde, omringet av barn og besteforeldre.

Det unge paret JeriLee og Dennis prøver på sin side å manne seg opp til sin aller første fødsel. For paret Mette og Micky møter gleden over graviditeten en tøff utfordring, da Micky samtidig går til strålebehandling for kreft.

Også for Nadia og Jan blir gleden blandet med frykt, da de får vite at deres kommende hjerteknuser vil bli født med leppe- ganespalte.

I motsetning til disse parene, venter 40 år gamle Laila sitt første barn helt alene. For henne blir ankomsten av den nye babyen en drøm som går i oppfyllelse. Men hvem er egentlig faren?

Én fødsel, mange muligheter
Mens noen sverger til smertestillende og hjelpemidler, ønsker andre å stå imot smerten på andre måter. Frank og Laura vil føde naturlig, og melder seg på et kurs i smertefri fødsel. Men den rolige fødselen de hadde sett for seg får en annen start, da fødselen melder sin ankomst og fødeavdelingen er full.

Hvordan de ulike kommende foreldrene forbereder seg i prosessen er svært forskjellig. 23 år gamle Anja møter opp fullstendig uforberedt. Som kommende alenemor har hun alliert seg med en rekke venninner, som skal bidra under den store dagen. Det blir både en festlig og høylytt affære!

Om serien
Hvidovre Hospitals fødeavdeling er den største fødeavdelingen i Danmark. "Hjelp, vi skal føde" skildrer de vidunderlige, underlige, forvirrende og angstfylte timene før, under og etter en fødsel. For jordmødrene og barnelegene er det en vanlig hverdag. For de fødende og deres familier er det en opplevelse de aldri vil glemme

I løpet av seriens syv episoder kommer ti babyer til verden. Hver og en av dem blir født inn i vidt forskjellige familier, med hver sine bekymringer og utfordringer. Vi følger deres reise fra mammas mage til den store verden utenfor.

Dansk dokumentarserie (2013)
Originaltittel: Hjælp, vi skal føde (sesong 2, 1:7)
Produsert av: DR/ Nordvisjonsutveksling
Pressekontakt: Beatriz Rivera / 906 21 735
TV-seere kan kontakte Publikumsservice / 815 65 900